Published On: Sri, lip 29th, 2022

Sve što smo naumili i odlučili, mi ćemo uraditi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je izjavio da je BiH svaštarska zemlja, jer se tu kako on kaže svašta dešava.

– Kome god šta padne napamet on misli da je važan i pokušava nešto da uradi. Suština ovoga što Bosni ne daju kandidatski status jeste to, kad joj ga daju, onda više nema sudija Ustavnog suda i visokog predstavnika. Kris, ovog Šmita (Christian Schmidt, visoki predstavnika, op.a.) koji se predstavlja, pokušava da donese neke mjere, nijednu mu neće provoditi RS – izjavio je Dodik.

Kandidatski status

Dodik je reagirao na posljednje odluke Ustavnog suda BiH izjavio kako će, po pitanju odluka NSRS uraditi sve što su i naumili.

Riječ je o zahtjevima poslanika Predstavničkog doma Parlamenta BiH za rješavanje spora po Ustavu između RS i BiH koji se odnosi na akte donesene na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine.

– Jeste li sigurni da je to Ustavni sud sve ukinuo – poručio je Dodik.

Sukobi u Rusiji

Dodaje da će se provoditi sve ono što bude usvojeno.

– Neka sigurno znaju – ono što smo naumili, to ćemo i uraditi. To što mi nekad taktički smatramo da zbog sukoba u Rusiji, između zapada i Rusije, zapad je pobjesnio u nastojanju da se obračuna sa svima koji su neposlušni. Pa mi odgodimo to na mjesec, dva, ali to ne daje opravdanje nikome, pogotovo ne opoziciji da od toga pravi galamu. Ukoliko nastavimo, a vjerujem da hoćemo, to će biti provedeno, pažljivo birajući vrijeme u kojem ćemo neke stvari dovesti – izjavio je Dodik.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare