Suzuki se vratio!!

bb2c4377bda04066f25f33a6eba6ffa9Draga rodice, jučer sam se vratio u Hercegovinu. Ima puno novosti. Danas je trebala početi nastava, ali je odgođena zbog velikih vrućina. To mi baš nije jasno, jer ti pišem ogrnut dekom i s vrućim čajem u ruci.

 

________________piše: Suzuki

Tata se grije domaćom lozom i s tugom kazuje da je nastava u Japanu odgođena samo na jedan dan davne 1967. zbog potresa koji je srušio školu. Zašto je našim domaćinima vruće? Nije mi jasno? Čitavu večer pada kiša i ja se smrzo! Inače, vrućina je samo u četiri općine u nadležnosti veleuvaženog ministra Čambera. On je iz one ekološke travarske stranke što meće ljutu travu na ljutu ranu. Susjed Stipan kaže da je to “sve lino i naučilo neradit. Lani štrajkalo, ove godine im vruće. Biće im do zime ladno”.

Ovdje kao i do sada najviše pričaju o politici. Trenutno su u središtu pozornosti trojica lajavaca: Alka LAJ, Si LAJ džić i LAJ ček. Prvi je lajao na alku koja se održava u susjednoj Hrvatskoj, pa je dobio domovnicu i postao Hrvat. Drugi silom laje, dok treći za lajanje dobiva čekove. Opet se govori o reformi i en ti tetu. Hrvatske stranke se još nisu dogovorili oko novog ustava. Tražit će nešto što može biti entitet, republika, regija ili slično. Može biti povezan a i ne mora. Mogao bi biti hrvatski, ali to nije bitno. Vlast treba biti na tri razine i važno je da pregovarači ostanu na vlasti.

Možda se Hrvati dogovore sa Srbima. Oni su lakši za dogovor. Jedino im je važno da im se ne dira njihova republika. S Bošnjačkim političarima se teško dogovoriti. Oni su za demokraciju ako će bit kako oni hoće. Srbima hoće ukinut republiku, a Hrvatima ne daju entitet, TV kanal i pravo na jezik. Ipak, oni svima garantiraju ljudska i vjerska prava. Jedino efendiju Cerića sekira ko će toliki narod osunetit.

Draga rodice, još bih ti ponešto napisao, ali mi se smrzla ruka. Srećom sutra zbog vrućine ne moram u školu. Pozdrav iz zemlje čudesa.

Poskok.info

 

more recommended stories