Subota, 22 lipnja, 2024

Suzuki Thompson i Muftija

Must Read

Draga rodice, evo već mjesec dana idem u školu. Ima puno novosti. Ovo pismo sam ti već odavno htio napisati, ali se nisam usudio otići do pošte. Policija je u našem šogunatu zavela akciju „Đak na cesti“.

_____________piše: Suzuki

Kada smo pošli u školu nismo mogli proći trotoarom od parkiranih auta, a onda je policijsko auto udarilo jednog đaka na cesti, u susjednom Ljubuškom. Shvatio sam da se moram čuvati policije i da vrebaju nas đake, čim iziđemo na cestu.

Sigurnosna situacija u Hercegovini je i inače jako loša. Već od ranije znam da se sukobljavaju navijači različitih nogometnih klubova, toga ima i u nas. Ali, draga rodice, ovdje su najžešći sukobi između pristalica različitih glazbenih pravaca i pjevača. Za glazbu se živi i umire.

Nedavno je u Hercegovinu došao pjevač iz susjedne Hrvatske Marko Perković, koji se umjetnički zove Thompson i koji je pjevao u Mostaru. Njegov dolazak je htio spriječiti jedan domaći, mostarski pjevač Seid Smajkić čije je umjetničko ime Muftija. Muftija misli da je Thompson religiozan i da širi mržnju, te da to nije dobro.

Pjevač Muftija je rekao da je pjevač Thompson klerofašista, iako meni više sliči na rockera, a jedan pristalica pjevača Thompsona je rekao da je Muftija kleroantifašista, iako se meni čini da je to tipičan narodnjak, samo na stranom jeziku. Ja mislim da se ovdje radi o borbi za prestiž i da je pjevač Muftija malo ljubomoran na pjevača Thompsona jer ovaj pjeva pred punim stadionom, dok Muftija okupi mali broj slušatelja, a i razglas mu je lošiji.

Muftijini obožavatelji vole i pjevača Adnana Hamidovića zvanog Frenki, koji nije religiozan i ne širi mržnju, što je opet dobro. Frenki nije narodnjak, a popularna mu je pjesma u kojoj jednog ministra iz Hercegovine naziva „seljačkim đubretom“. To mi nije ništa novo, jer naš Stipan tako zove sve ministre i još kaže da su „svirači kurcu“. Stipan to uvijek ljutito kaže, pa mi se čini da ne voli svirače?

U susjednoj Bosni, popularan je domaći pjevač Mustafa Cerić s umjetničkim imenom Reis. On je održao veliki koncert na sarajevskom stadionu pod nazivom „Na šta se ummetne“. Tamo nisu dali pjevati pjevaču Thompsonu, pa je pjevao na mostarskom stadionu.

Meni se čini da su ovdje trenutno najpopularniji pjevači Reis u Bosni i Thompson u Hercegovini. Prvi je narodnjak, a drugi rocker, što na engleskom znači kamenjar. Valjda ga zato vole na kamenjaru? Njih dvojica mogu uvijek napuniti stadion. Zanimljivo je da je u susjednoj Bosni popularna i naša hercegovačka grupa Zoster, te da će ove godine nastupiti u Zenici povodom proslave Bajrama. Stipan na to kaže da su oni Mostarci! Nisam siguran što to znači, ali valjda ima neke veze s pjevačem Muftijom?

Draga rodice, danas igraju Hajduk i Dinamo na stadionu u obližnjem Splitu. Kažu, da bi i tamo moglo biti problema između navijača jedne i druge ekipe. Ovdje se živi i umire na stadionu, za nogomet i glazbu, ako te prije ne pregazi policija.

Pozdrav iz zemlje čudesa.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Gradonačelnik Livna potpisao ugovor za sufinanciranje izgradnje vodovoda u Guberu

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisao ugovor s ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -