Subota, 22 lipnja, 2024

Suzuki i pećinski Tito

Must Read

Draga rodice Origami, opet je proljeće! Kao što znaš ja u ovo doba godine imam problema s alergijom na pelud. Mislio sam da sam alergičan samo na japansko cvijeće, ali i ovdje kišem, šmrcam i suzim. Susjed Stipe kaže da puštam na sve strane.

I naši domaćini u svibnju imaju napade alergije. Uglavnom su alergični jedni na druge. Dok jedni spominju i zbrajaju zločine iz rata, ali ne onog zadnjeg nego predzadnjeg i za njih optužuju Josipa Broza zvanog Tito, drugi ga brane i kažu da je prije sve bilo bolje!

Fra Petar im se ruga i kaže «da je za njih sve što je bilo davno bilo bolje, a najbolje je ono što nikad nije ni bilo, a u Titinom vrimenu, kaže on, nije bilo ničega za čim bi tribalo žaliti»!

 

Čitajući novine saznao sam da je Tito bio pećinski čovjek i radnik. Živio je u nekoj pećini u Drvaru. Imao je i pećinu-vikendicu na otoku Visu.

Njegov najbolji drug zvao se Mika Špiljak, on je također živio u pećini, koja se na hrvatskom zove špilja!

Pomislio sam da je možda Tito u Drvar došao kao izbjeglica iz Središnje Bosne, ali Susjed Stipe kaže da je on bio faraon, što znači da je vjerojatno doselio iz Visokog?

Ne znam što je Tito radio u Drugom svjetskom ratu, ali sam saznao da su rat između Japana i Amerike započeli Ljubušaci.

Jedan njihov je na američkom ratnom brodu kod Pearl Harbora pekao rakiju u kotlovnici dok nije nešto puklo, a onda su optužili nas!

Ne znam u kojoj vojsci su ratovali Gruđani, ali sam neki dan vidio kako njihovi SDP-ovci u Kiviju slave izbor novog grčkog premijera. Vikali su i pjevali: «Ja ću se vratiti!»

Ne znam gdje će se vratiti, ali sam pomislio da su oni ratovali za Grke? Susjed Stipe mi je rekao da su to «rusofili i komunjare i da je onaj grčki zalizani maneken komunjara»? E to mi više nije jasno?

Draga rodice, moram nešto više saznati o tim čudnim Ljubušacima!

Pročitao sam da su njihovi pčelari i travari pripremili javnu prezentaciju meda, rakije i ljekovitog bilja u Međugorju i nitko im ništa?

A babu od 80 godina su zatvorili u zatvor jer je brala nekakvu ljekovitu travu.

Ovde je narod čudan. Valjda starijima od 80 ne daju da nešto rade u polju. A nas su u školi u Japanu učili da je sve što raste u prirodi zdravo.

Moram ti reći da je taj pećinski Tito bio jako popularan crtani lik kod naše djece u Japanu. I da su o njemu snimljeni neki crtići. A ovde se vidim o njemu svađaju i odrasli. Nije mi jasno zašto im je lik iz starih korejskih crtića toliko bitan da se o njemu danas toliko svađaju.

Suzuki l poskok.info

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -