Published On: Sri, sij 8th, 2020

Marić tvrdi da je Kolinda Grabar Kitarović rušila suverenitet BIH. Mi ne mislimo tako. A mi smo također BIH.

„Grabar-Kitarović je za pet godina svog mandata iznosila neistine o Bosni i Hercegovini, miješala se u unutarnja pitanja BiH, o BiH razgovarala sa državnicima drugih država, te nepotrebno podizala nacionalne tenzije čime je pokazivala nepoštivanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine“, podsjeća Ivana Marić za vijesti.ba

Bakir Izetbegović jučer je izjavio da se nada kako će Milanović popraviti zategnute odnose RH i BIH.

Tko su ovi ljudi?

Zašto Bakir, taj neobični čovjek iz Sarajeva smatra da smije govoriti u ime BIH?

Zašto Ivana Marić, neobična građanka Sarajeva,  smatra da je Grabar Kitarović iznosila neistine? Gdje je dokazano da se govori o neistinama? Mektić dokazao?

Zašto je problem reći da u BIH postoje radikalne ćelije? Hoćemo li ignorirati činjenicu da su slanjem radikala prijetili čak i iz ureda Željka Komšića?

Je li Grabar Kitarović zaustavila gostovanje Željka Komšića na HRT? Je li tražia da mu se zabrani ulazak u Hrvatsku, nakon prijetnji na njegovim skupovima i nakon izbora? Prijetnji slanjem vehabija na Jadran.

Je li Kolinda prijetila rušenjem mostova po BIH? Ili je potpisivala ugovore o granji mostova na granici s BIH?

Zašto je Marićevoj nedopustivo da RH predsjednik govori o zabrinutosti zbog onog što se događa u BIH dok svaka druga strana ambasada u BIH, u kojoj je Marićeva čest gost, to posve normalno može iznositi?

Zašto se jednostavno ne kaže da je Hrvatima zabranjeno govoriti? Bili oni iz BIH ili van BIH. Osim ako nisu na sarajevskoj političkoj liniji?

Zašto je dopušteno Bosni i Hercegovini davati izjave o zabrinutosti zbog položaja Bošnjaka u Srbiji i Crnoj Gori?

Je li to miješanje u unutarnja pitanja koje ćemo sutra osuditi? Ili se to ne smije osuditi zato što su to Bošnjaci?

Smije li BIH donijeti deklaraciju o osudi Genocida nad Armencina ili bi to bilo miješanje u unutatnja pitanjca turske države?

Marićeva optužuje Kolindu, da je zamislite, “razgovarala o BIH s predstavnicima drugih država”. Razgovarala!

Npr s Erdoganom. Zašto ne čujemo optužbe na Erdogana kada redovno razgovara o BIH s predstavnicima drugih država?

Marićeva tvrdi da je Kolinda NEPOTREBNO dizala nacionalne tenzije? Zar se u BIH nacionalne tenzije mogu dizati više nego što jesu nakon što DOBRI NAROD nametne treći put ZLOČESTIM UZP-ovcima Predsjednika? Uz povike Tekbir, pozive na silovanja i nabijanje na kolac? Je li to soc demokratski narativ ili govor nacionalista? Jesu li to vrijednosti kojima se trebamo diviti i smatrati ih normalnima? Je li zato tu vijest Klix cenzurirao?

Kolinda prema Marićevoj treba o tome šutjeti? Kao i na prijetnje koje joj dolaze iz Sarajeva?

Umjesto da si postavimo pitanje, zašto pobogu Kolinda nije Sarajevu vratila odlikovanje koje nosi ime prema serijskom ubojici i silovatelju Isa Beg Isakoviću. Turskom koljaču u našoj zemlji i Hrvatskoj.

I Marićeva i Bakir bi morali znati:

BiH nije Sarajevo. Mi nismo krivi što ne živimo u Ćumuristanu. Ako ugledni političari i analitičari iz Sarajeva, smatraju da ostatak BIH nije bitan, niti je mišljenje drugih naroda i građana u BIH bitno, nego je BIH Sarajevo i BIH su samo Bošnjaci, što onda misle obični ljudi?

I ako je to tako, dajte da raspisujemo taj referendum o disoluciji BIH.

Jer prema Ustavu BIH i referendumu iz 1992. BIH je država ravnopravnih građana i naroda.

Ivane Marić žive i u Bihaću i u Zenici i u Kalesiji i u Trebinju i u Banja Luci.

Bakir nije BIH.

Vi niste BIH.

Nemate pravo govoriti u ime BIH jer govorite laži. I to nije opći stav.

Npr . da se Kolinda zamjerila s BIH. Nije. Jednostavno nije. Većinu njenih izjava potpisuje većina BIH. Većina parlamentarnih ruku u BIH parlamentima.

To što pišu Marićeva i Bakir može biti istina samo i samo ako u svojim glavama izbrišu dva naroda i većinu građana BIH.

Što  su velecijenjena gospođiva  Ivana, i veleuvaženi Bakir, tata Komšićev i Puljićev, tata svih političkih hrvatskih jazavaca u BIH, upravo učinili.

Što je to što su oni učinili? Misaoni genocid nad BIH većinom?

E pa hvala vam. No , jebi ga mi smo živi.

Napomena: Gmizavci iz HDZBIH i HNS još uvijek nisu osudili izjavu Bakira Izetbegovića koji je nastupio u ime cijele BIH u obraćanju Milanoviću. Gmizavce vi plaćate.

Napomena2: BIH nema suverenitet. Unutarnji suverenitet BIH ne postoji upravo zbog ovakve politike Sarajeva. Ozbiljan politički analitičar bi to morao znati.

poskok.info