Suzuki o Zagrebu

Dragi brate Di kud sad, bio sam zabrinut za tebe. Drago mi je da si dobro i da si ovdje u našoj Svetoj zemlji. Znam da ti nije lako gore s onim šovinističkim purgerima, ali mora se zaradit za riže. Pomislio sam da si se osjetio ugroženim i uplašio kada je onaj glumac Zlatko Vitez proglasio rat došljacima.
Ne znam dragi brate zna li taj glumac da je 1848. u vrijeme bana Jelačića Zagreb imao samo 15.000 stanovnika? I kako glumčić misli da se stvara metropola? Tako što se ne dopušta njezino širenje i doseljavanje ljudi? Izgleda dragi brate da su Grude više metropola od tog Zagreba? U Grudama ima nas Japanaca, ima i Ljubušaka a tu su i dvojica Vrgorčana. I nitko nas brate ne goni, niti nas smatra manje vrijednim. Ovdje ako i dobiješ degenek, onda je to s razlogom, jer si nekome popiša luk, razbio prozor ili navijaš za krivi klub.

Nego, dragi brate, ne daj se natentat na grij i nemoj zamrziti sve Zagrepčane. Vodi računa da tamo u tom Zagrebu ima i puno naših Hercegovaca. Osim toga možda taj glumac i ne misli ozbiljno. On je dugo vremena napadao po medijima onog drugog glumca Radu što ljetuje na Brijunima. Mrzio je Radu jer ga je tadašnja socijalkomunistička vlast plaćala bolje nego njega. A kad je Rade pozvao Zlatka Viteza da glumi s njim i s njim dijeli plijen, odmah je prihvatio i pokazao da je puno više zlatko nego vitez!

Osim toga dragi brate reci ti njima da je toranj naše crkve u Mostaru veći od njihove katedrale! Reci im da je u Ljubuškom otkrivena Troja, a ubrzo ćemo pronaći i Zavjetni kovčeg, kojeg je Sveti Jeremija zakopao negdje u okolini Ljubuškog. U Posušju su otkriveni Semiramidini vrtovi. Semiramida znači Semir a Mida, to jest Semir koji je u stvari Mida-onaj koji sve što dodirne pretvori u zlato! Upravo ovo skriveno značenje jasno pokazuje vezu između Semira Osmanagića, njegovih piramida i Semiramide, tj. visećih vrtova u Posušju!
Znači dragi brate Ljubušaci su najprije napravili Troju, onda je Semir iz Ljubuškog napravio te vrtove u Posušju (jer tamo nema muslimana) i konačno su posuški majstori klesari izgradili i te piramide u Visokom.

Eto vidiš dragi brate to je samo dio naše bogate baštine, a što imaju oni u Zagrebu? Pa sve što im vrijedi došlo je iz Hercegovine, od Milana Bandića do Zvone Bobana. Osim toga, u tom zabačenom gradu je sve monotono. Ono malo zabave naprave naši studenti. Susjed Stipe kaže: «Jebeš ti taki narod kojim može Rojs vladat deset godina, ne bi u nas moga ni poljar bit!»

Eto dragi brate, odmori još malo i polako u Zagreb, a kad dođeš tamo odma im se popišaj po trgu Maršala Tita!

cinik/poskok.info

 

more recommended stories