Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Stotine Mostaraca jutros ostalo zarobljeno u zgradama, pojedine ulice pretvorene u jezera

Must Read

Nakon što je cijelu noć u Mostaru padala obilna kiša, stotine stanovnika ovoga grada jutros nije moglo izaći iz svojih zgrada. Slivnici u pojedinim naseljima jednostavno ne mogu primiti ogromnu količinu vode, a stanje je takvo da malo nedostaje da u pojednim slučajevima počne prodirati u haustore.

Tijekom jutrošnje patrole ulicama grada razgovarali smo sa stanovnicima u Ulici Leopolda Mandića koji su nam rekli kako ovakve slike u njihovom naselju nisu rijetkost.

– Svaki put kada imamo obilnije padaline, naša ulica se pretvori u jezero. Iako iz Vodovoda redovno čiste slivnike jer znaju za problem s kojim se suočavamo, stanje je nepromijenjeno. Samo se nadamo kako voda neće početi ulaziti u automobile jer nedostaje još par centimetara da se i to dogodi – govori nam jedan od stanovnika u spomenutoj ulici s kojim smo se doslovno dovikivali.

Drugi su nam čak poslali sliku sa prozora svojih stanova gdje se vidi kako su ulice pretvorene u jezera. – Trebao sam jutros krenuti na put, ali moram odgoditi jer ne mogu izaći iz zgrade. Nadam se kako će padaline prestati tijekom dana i da će se stanje normalizirati. Inače, u prijašnjim slučajevima bilo je potrebno oko sat vremena da se voda povuče – govori nam drugi sugovornik iz Ulice Leopolda Mandića.

Sudeći prema trenutnim vremenskim prilikama nad Mostarom, nastavak padalina se može očekivati i idućih nekoliko sati. To znači kako stanovnici pojedinih dijelova Mostara do daljnjeg neće moći izaći iz svojih zgrada. Naši sugovornici ističu kako nije problem samo poplava nego i ono što ostaje iza nje.

– Kanalizacija ostaje na ulicama, a nitko ih kasnije ne čisti. Doslovno čekamo novu kišu kako bi se ulica očistila. Problem se pojavio kada su u blizini našega naselja izgrađene nove zgrade, a kapaciteti odvodnog sustava ostali isti. I to dovoljno govori koliko se planski radi i gradi u Mostaru – zaključili su naši sugovornici.

pogled.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Montažne kuće zamjena za skupe kvadrate

BANJALUKA - Zbog vrtoglavog skoka cijena stanova i struje, stanovnici Republike Srpske sve više posežu za montažnim kućama, što...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -