STOICIZAM ASFALTA: Filozof se traži za promet!

SARAJEVO – Udruženje inženjera prometa i komunikacija u BiH uputilo je danas otvoreno pismo povodom objavljenog javnog natječaja za popunu radnih mjesta – državnih službenika u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo (KS), a kojim se traži da kandidat za poslove iz oblasti sigurnosti prometa mora imati završen Filozofski fakultet.

Uz puno uvažavanje spomenutog obrazovnog usmjerenja, Udruženje smatra da je ta školska sprema u najmanju ruku neadekvatna zahtjevima struke i profesije iz domena sigurnosti u prometu.

Kako se u pismu navodi, iz Udruženja inženjera prometa i komunikacija u BiH apeliraju “da se ovaj nenamjerni propust ispravi tako što će spomenuti natječaj biti poništen i biti zatražena zanimanja i struka koja odgovara poslovima za koje se traže stručnjaci, a koja imaju u svojoj edukaciji oblasti koje su definirane natječajem”.

Otvoreno pismo upućeno je Agenciji za državnu službu FBiH – Odjeljenju Agencije za KS-a i BPK-a, kao i Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS-a.

bitno.ba l poskok.info