Pantić: Hrvatska je za nas velesila, koliko god je mrzili

“‘Vatreni’ su tehnički i taktički potkovani, psihološki stabilni, puni samopouzdanja. Imaju prepoznatljiv nacionalni naboj. I zato je velesila ma koliko je god mi mrzili”

Srpski su mediji dosta prostora posvetili hrvatskom porazu od Španjolske, jer suparnik smo im u kvalifikacijama za SP. Beogradski Blic u donosi naslov ”Kako je Rakitić “izbacio” Hrvate”. U nastavku piše:
– Da su “vatreni” poveli u toj 59. minuti, veliko je pitanje da li bi li se sada spremali za povratak kući. I Slaven Bilić se uhvatio se za glavu, znao je da je velika prilika otišla u nepovrat, jer da su dali gol, , Hrvati bi uišli u četvrtfinale.”

Milojko Pantić, poznati TV komentator, u kolumni za telegraf.rs napisao je:
– “Vatreni” su tehnički i taktički iznimno potkovani, psihološki stabilni, puni samopouzdanja. I konačno, Hrvati imaju prepoznatljiv nacionalni naboj. To je ono što Srbija nema, ni na travnjaku, ni na tribinama, a što naš izbornik Siniša Mihajlović pokušava uspostaviti pogrešnim načinom, sa zajedničkim pjevanjem himne. I zato je Hrvatska za nas velesila ma koliko je god mi mrzili. A to je važno znati prije jesenskog početaka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu”, piše Pantić koji je posebno oduševljen Lukom Modrićem:
– Taj “mali čarobnjak” posebna je vrijednost hrvatske reprezentacije. Takvog igrača mi nemamo još od vremena Piksija Stojkovića.”

Kurir se već polako bavi prijateljskom utakmicom između Srbije i Irske, 15. kolovoza u Beogradu. Tako je izbornik Mijhajlović za tu utakamicu pozvao Vladimira Stojkovića, vratara Partizana.
– Presretan sam, što drugo reći. Rekao sam izborniku da sam za Srbiju uvijek spreman i da ću se uvijek odazvati – rekao je Stojković.
Irce će u Beogradu sa klupe voditi Giovanni Trapattoni.
– Imam ugovor još dvije godine i nadam se da eće većina tovih igrača sa EP-a ostati – rekao je Trapattoni za Sportski žurnal.