Published On: Pet, lip 2nd, 2017

Stevandić: Makedonski scenario nije moguć u Srpskoj

BANJALUKA – Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da “makedonski scenarij” nije moguć u Republici Srpskoj, iako oporba nudi destabilizaciju, a ne rješenje. Stevandić je ocijenio da “makedonski scenarij” nije moguć jer su u Makedoniji prosvjedovali oni koji imaju većinu.

“Drugo, građani Srpska ne bi podržali da netko radi nešto poput Makedonci s Albancima obarali Vladu”, rekao je Stevandić Srni, komentarišući najavu funkcionera NDP-a Zdravka Krsmanovića o vanparlamentarnoj borbi za vlast i spominjanje “makedonskog scenarija” za Republiku Srpsku.

On je poručio da opozicija koja ima potporu 30 zastupnika ne može, ni u Narodnoj skupštini ni izvan nje, da nadglasa one koji imaju više od 42 zastupnika. Stevandić je konstatirao da oporba ne nudi nikakvo riješenje, nikakav prijedlog za bolje, već samo prijedlog za rušenje i destabilizacija, ali da je to “pročitana priča”. “Bilo bi logično da postoji ponuda kako urediti radnički, zdravstveni, poljoprivredni sektor. Time se bavimo u Ujedinjenoj Srpske i kada kritikujemo nudimo rješenja”, rekao je Stevandić, koji je i lider Ujedinjene Srpski