Published On: Sri, tra 19th, 2017

SNIJEG IZAZVAO KAOS U SARAJEVU Za vikend temperature u BiH i do -15 stupnjeva

Snijeg je ponovo izazvao kaos u Sarajevu. Nadležne službe su po tko zna koji put sporo reagirale, a građani zbog svega najviše ispaštaju, pišu sarajevski mediji. Dnevni avaz tako navodi navodi kako je situacija dramatična. -Zbog neprohodnosti pojedinih dionica, građani su primorani da voze suprotnom trakom, navodi list.

Nakon lijepog i toplog vremena, ovog tjedna očekuje nas snijeg. Na planinama su temperature moguće i do -15 stupnjeva, a zbog mraza prijeti i propadanje poljoprivrednih kultura.

Prijepodne uživanje u lijepom vremenu, poslijepodne je sa sobom donijelo kišu i niže temperature, a hladna fronta koja bi trebala zahvatiti BiH, kažu prognostičari donijeti će i snježne padaline u narednim danima. Takve vremenske prilike trajati će do 25. travnja.

https://www.youtube.com/watch?v=73I6nzvBzJU

“Ono što je veća opasnost sada jeste pojava mraza koja je moguća od srijede u sjevernim krajevima do petka tj. subote kada bi jutarnje temperature se mogle kretati u nizinama od -8 do -2, a na planinama te vrijednosti bi mogle padati i do -15”, kazao je za N1 televiziju Nedim Sladić, prognostičar i meteorolog.

Mraz znači i propadanje poljoprivrednih kultura. Nekoliko je faktora od kojih ovisi hoće li štete biti velike ili ne. Štete mogu biti velike ovisno koliko nisko padnu temperature, ovisno koliko je odmakla vegetacija.

Iako se svaki zdravi organizam za 2-3 dana prilagođava vremenskim promjenama, posebnu pažnju trebaju obratiti kronični bolesnici koji koriste određene terapije. Liječnici pak kažu kako ne očekuju povećan broj pacijenata zbog temperaturnog šoka. Kažu nema mjesta zabrinutosti. Sunce će nam ponovo zasijati nakon vikenda./HMS/