Published On: Čet, stu 19th, 2020

SNIJEG ĆE Dodik se ispričao Banjalučanima i kaže da im neće ukinuti grijanje: “Nisam najsretniji sa svojim izjavama”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik bio je gost Nl intervjua sa Emelom Burdžović Slipičević.

Dodik je u razgovoru sa Burdžović Slipičević istaknuo kako se ispričava svakome tko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banja Luke shvatio kao prijetnju te da je on “čovjek sa dosta emocija”, da “ima pravo na grešku” i “da nije sretan s nekim svojim izjavama”.

“Učinit ću sve da Banja Luka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom”, kazao je.

Na pitanje voditeljice N1 zašto prijeti u svojim izjavama kazao je da nikad nikom nije prijetio te da su to “priče koje služe za špekulaciju”.

“Rekao sam da nisam najsretniji sa svojim izjavama”, ponovio je lider SNSD-a.

Istakao je i da ne pamti svoje izjave niti sebe gleda, a o izjavi u kojoj je rekao kako “ni Eintesteina ne bi podržao za gradonačelnika”, kazao je da ne bi i da je “to demokracija”.

“Eto im mladi ljudi, ali te mlade neću podržati. Nisam ga (Draška Stanivukovića) podcijenio, nego ga je Banja Luka, koja ga je izabrala. Ovo je sasvim demokratski stav i imam pravo kao predsjednik stranke kazati što se može, a što ne podržati”, poručio je član Peedsjedništva BiH Milorad Dodik.

Također, naglasio je i da će se nastaviti sa svim programima, i oko investicija, i da će ih izvršavati njihovi ljudi. Naglasio je i da “ono što je rekao za grijanje, neće nijedan građanin Banja Luke osjetiti”.

“Imamo pravo intervenirati”, dodao je Dodik za N1.

/Republikainfo.com/