Published On: Čet, srp 25th, 2019

SLOBODAN I GNJEVAN: Koproducent pokolja nad Hrvatima u Trusini uhićen zbog napada na policajce

Napadač na policijsku patrolu u Hadžićima je Zulfikar Ališpago Zuka (61), optuženik za ratne zločine i sarajevski ugostitelj, vlasnik kafića „City Pub“.

On je u 20:15 sati zaustavljen zbog prekoračenja brzine, nakon čega se psovkama obratio prometnim policajcima, poslije čega ih je fizički napao. Nakon napada na policajce Ališpago je uhićen i zadržan u policiji na 24 sata, a danas će biti predan u nadležnost Tužiteljstva, piše Dnevni avaz.

Ekipa Hitne pomoći pružila je prvu pomoć jednom policajcu koji je prevezen u UKC Sarajevo, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. On se tereti za kazneno djelo napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, priopćeno je iz MUP-a ŽS.

Ališpagi se sudi na Sudu BiH zbog ratnih zločina protiv hrvatskih civila u okolini Konjica. Zločini su se dogodili u selu Trusina tijekom 1993. godine kada su ubijena 24 Hrvata.

Špagu se spominje i kod zločina genocida u Grabovici, kojeg hrvatski političari iz nekih svojih razloga nazivaju “stradanjem”.

Možemo li zamisliti da Srebrenicu Bošnjaci nazivaju “stradanjem”?

Kao što vidimo stresan je život ratnih zločinaca od posebnog interesa za patriotski dio političkih stranaka u BIH. Zašto svojim herojima nisu osigurali slobodu s manje stresa? Zašto zaslužni građani BIH uopće moraju poštovati prometna pravila kao i mi obični građani? Zašto im se ne dodijeli poseban status u prometu, gdje imaju pravo nepoštivati zakone? Baš onako kao što im je taj status dodijeljen na bojišnici, u sudnici itd. 

Čemu ta selektivna nadzakonska prava?

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare