Subota, 13 srpnja, 2024

SDP za rekonstrukciju federalne vlade

Must Read

U Sarajevu je danas održana 77. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH).
Predsjedništvo je, između ostalog, razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji s posebnim osvrtom na rekonstrukciju Federalne vlade, implementaciju izbornih rezultata u Srebrenici, kao i cjelokupnu situaciju oko usvajanja državnog i entitetskih budžeta.
Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo službeni akt premijera Federacije BiH Nermina Nikšića koji je upućen predsjedniku FBiH Živku Budimiru s prijedlogom za smjenu ministara iz SDA, NSRzB-a i HSP-a.
”Nakon neodgovornog pokušaja blokiranja usvajanja proračuna Federacije BiH od smijenjenih ministara ovaj korak će konačno omogućiti deblokadu rada Federalne vlade, popunu koja bi odgovarala sastavu parlamentarne većine, te osigurati potrebni kvorum za donošenje odluka”, navodi se u priopćenju SDP-a.
Predsjedništvo SDP-a očekuje od predsjednika FBiH da donese odluku o razrješenju ministara, “jer neodgovorne opstrukcije moraju biti zamijenjene produktivnom politikom kojom će se poboljšati život građana”.
SDP oštro osuđuje “javno manipuliranje pričom o Srebrenici od Stranke demokratske akcije, kao i njihovih pokušaja da ta stranka po svaku cijenu bude dio skupštinske većine u ovoj opštini”.
”Podsjećamo javnost da je u protekle četiri godine upravo SDA bila ta koja je pravila skupštinske većine sa SDS-om i SNSD-om, a kada SDP samo pokuša razgovarati sa tim strankama onda iz paraobavještajnih kanala SDA krene salva monstruoznih optužbi i neistina.
Hoće li SDP biti dio skupštinske većine u Srebrenici ili ne odlučit će SDP-ovi ljudi koji žive u tom gradu, a ne bilo tko iz Sarajeva, jer nećemo dozvoliti jeftino manipuliranje javnosti tzv.”ekskluzivno bošnjačkih” stranaka iz Sarajeva”, priopćio je Centar za informiranje SDP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Sve veći broj turista u Čapljini: Uživaju na rijekama i kulturnim znamenitostima

Čapljina, gradić smješten u dolini rijeke Neretve, postaje sve popularnija turistička destinacija, privlačeći posjetitelje iz cijelog svijeta, a posebno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -