Utorak, 18 lipnja, 2024

POSAVINA: Čović u Bosanskom Brodu

Must Read

Predsjednik HDZ BiH i supredsjedavajući Doma naroda PS BiH prof. dr Dragan Čović, posjetio je danas, 10. prosinca 2012. godine, općinu Bosanski Brod gdje je razgovarao sa načelnikom Općine Ilijom Jovičićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Mijićem (HDZ BiH), priopćeno je iz ureda za informiranje HDZ BiH.
Pored predsjednika Čovića, sastanku su nazočili i član Predsjedništva HDZ BiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS Davor Čordaš, predsjednica Regionalnog odbora HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna Marija Rapo, te predsjednik Regionalnog odbora HDZ BiH Posavina i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS Josip Jerković.
Članovi izaslanstva HDZ BiH čestitali su novoizabranom rukovodstvu Općine i izrazili zadovoljstvo zbog izbora Ive Mijića iz HDZ BiH na čelo Općinskog vijeća.
Prof. dr. Dragan Čović je istaknuo kako ga raduje sudjelovanje HDZ BiH u lokalnoj vlasti, što otvara novu dimenziju uspješne suradnje, kako na lokalnoj, tako i na ostalim razinama vlasti u BiH.
„Veoma je važno stvoriti povoljan ambijent i bolje uvjete za sve povratnike, a izravnim sudjelovanjem u entitetskoj i lokalnoj vlasti, hrvatski narod će na lakši način rješavati svoje probleme“, rekao je dr. Čović.
Ministar Čordaš je upoznao novoizabrane čelnike Općine o dosadašnjim rezultatima resornog ministarstva po pitanju rješavanja problema raseljenih osoba i povratnika na području ove Općine.
On je podsjetio da je u 2011. godini iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS usmjereno 560.240 KM u općinu Bosanski Brod, dok je ove godine iz proračuna izdvojeno 357.867 KM.
Od toga je za obnovu stambenih jedinica i socijalne infrastrukture izdvojeno 212.367 KM, a u projekte održivog povratka uloženo je 145.500 KM.
Čordaš je rekao da će i u narednoj godini Ministarstvo raditi na stvaranju boljih uvjeta za povratnike, te da će se posebna pažnja posvetiti održivom povratku koji garantira i ostanak obitelji koje su se vratile na svoja imanja.
„Samo ako zajedno pravimo projekciju za budućnost, možemo očekivati pozitivne rezultate i vidljive efekte“, dodao je Čordaš.
Čovićevi sugovornici su u Bosanskom Brodu izrazili uvjerenje da će se dobra suradnja nastaviti u narednom razdoblju, te da će rezultirati novim uspješnim projektima u pravcu prosperiteta ove lokalne zajednice i boljih životnih uvjeta za sve njene stanovnike.
Nakon posjeta rukovodstvu Općine, izaslanstvo HDZ BiH posjetilo je Župni ured i obnovljenu župnu dvoranu u Bosanskom Brodu, gdje su razgovarali sa župnicima Derventskog dekanata i novoizabranim općinskim vijećnicima u RS.
U Bosanskom Brodu je danas održan i sastanak RO HDZ BiH Posavina kojem je također nazočio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović. ( R. I. / Dnevnik.ba)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -