Published On: Sri, tra 14th, 2021

SARAJEVO Uhićeni zbog spolnog odnosa s djetetom

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, uhitili dvije osobe iz Sarajeva inicijala K.H. (1989.) i N.H. (1977.), te su na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres stambenih prostorija koji koriste osumnjičeni na području općine Novi Grad – Sarajevo, objavio je N1.

Kako je navedeno, osoba inicijala K.H. se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela “Spolni odnošaj sa djetetom“ iz člana 207. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, dok se N.H. sumnjiči zbog krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

”Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađene su i oduzete dvije automatske puške, određena količina municije za iste, pištolj i municija, te drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Tokom provođenja istrage u prethodnom periodu, prikupljeni su dokazi za koje se sumnjiči lice K.H., a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku biti prenata uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo”, priopćeno je.