Published On: Čet, sij. 25th, 2018

SARAJEVO: Beba pronađena u kontejneru dobila dom

 

Kada je prije mjesec novorođenče pronađeno u kontejneru, bio je to slučaj koji je potresao cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ta priča je danas dobila sretan kraj, jer je jednomjesečna beba dobila dom u hraniteljskoj obitelji. Još nije stavljena točka na istragu. Majka, je podsjećamo, osumnjičena za pokušaj čedomorstva.

Sretan kraj priče koja je bila na svim naslovnicama, jer je uoči Nove godine ostavljena u kontejneru. Nakon mjesec dana boravka na Pedijatrijskoj klinici djevojčica je smještena u obitelj kod hranitelja. To je za N1 potvrđeno u Županijskom centru za socijalni rad. Kao nadležni su, kazu, sve vrijeme tražili dugoročno rješenje.

“Cilj Županijskog centra za socijalni rad i Službe socijalne zaštite Općine Vogošća je bio da se djevojčica zadrži dovoljno dugo vremena, koliko je bilo potrebno službi da pronađe adekvatnu obitelj u koju bi se djevojčica smjestila. Na taj način bi spriječili dodatne separacije, odnosno premještanje iz jedne u drugu ustanovu”, kazao je Adnan Podžo, direktor Županijskog centra za socijalni rad./HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer