SALKANOV SEKULARIZAM: Načelnik Fojnice građane pozdravio muslimanskim pozdravom “esalamu alejkum”

Jučer je u Fojnici je održan prosvjed protiv izgradnje minicentrala na rijeci Gotuši, jedan u nizu mnogih prosvjeda. Nekoliko puta, u ranijim navratima, dolazilo je i do sukoba stanovnika sa zaštitarima i policijom.

U posljednje vrijeme, ništa neobično za fojničane, pogotovo one koje žive u mjestima kroz koja prolazi rijeka Gotuša. Jedan takav prosvjed dogodio se i jučer. Prosvjednici su ispred zgrade općine dozivali načelnika Fojnice koji se pojavio pred njima. U videu koji smo dobili na naš redakcijski mail vidi se očita frustracija načelnika, a način osobnog držanja, izgovora i pozdravljanja nikako nije za pohvalu političaru u 21. stoljeću!

Ni u ovom slučaju ništa ne bi bilo neobično da se gradonačelnik nije pozdravio prisutne muslimanskim vjerskim pozdravom “eselamu alejkum”. Građane koji su bili prisutni je ovaj pozdrav očigledno dodatno učinio nervoznim jer su svjesni činjenice da su većina prosvjednika Hrvati katoličke vjeroispovijedi, a mjesta kroz koja protiče rijeka naseljena su Hrvatima te su kao takvi i najviše pogođeni gradnjom mini centrala.

“Taj isti načelnik je dao dozvolu investitoru za građenje, iako mjesne zajednice i stanovništvo koje živi pored rijeke nije ništa pitao” stoji u priopćenju koje potpisuju ogorčeni građani Fojnice.