Utorak, 16 srpnja, 2024

RUSI BACAJU KOST: Poljska sprema anektirati velike dijelove Ukrajine

Must Read

Poljska ubrzava pripreme za aneksiju teritorija u zapadnoj Ukrajini, izjavio je danas direktor ruske Vanjske obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin u intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti.

Nariškin je rekao da je poljski predsjednik Andrzej Duda naložio hitnu pripremu službenog obrazloženja poljskih zahtjeva za zapadnom Ukrajinom. Prema njemu, masakr u Volynu 1943. postao je uporište za takav zahtjev. Istodobno, pišu RIA novosti, Varšava želi održati referendume na tim teritorijima kako bi se “osigurala legitimnost planiranih akvizicija”.

Prema Nariškinu, Varšava namjerava djelovati “proaktivno i ustrajno” zbog straha da će njezini NATO partneri pokušati pregovarati s Moskvom tijekom zime. Ruski obavještajac dodaje i da sporazum “možda neće uzeti u obzir interese Ukrajinaca i Poljaka”.

Nariškin je dodao da je Poljska uvjerena kako zaslužuje velikodušnu naknadu za vojnu pomoć Kijevu, pružanje utočišta za izbjeglice te nedavni incident s padom projektila. U intervjuu je upozorio Varšavu da ne pokušava pripojiti ukrajinske teritorije te je istaknuo je da je povijest “puna gorkih primjera sukoba između poljskih i ukrajinskih nacionalista”./HMS/

- Advertisement -

15 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -