Utorak, 25 lipnja, 2024

HSS Posušje: Kapitalni projekti općine već duže vrijeme stoje na stand by-u

Must Read

U srijedu (30. studenog) održana je 20. sjednica općinskog vijeća općine Posušje.

HSS Posušje se obratio s priopćenjem koje prenosimo u cijelosti. Osvrnuli su se kako kažu na prijedlog sufinanciranja solarnih panela na privatne objekte, te nedostatak kapitalnih projekata u općini Posušje.

Zašto je naša općina postala PR agencija za news portale? Općina Posušje medijski izgleda prejaka za razliku od ostalih općina u okruženju, a u stvarnosti  puno stvari šteka i općina tapka u mjestu. – kažu iz HSS-a.

Prestanimo raditi vlastiti P.R. marketing i okrenimo se kapitalnim projektima!

U Tomislavgradu i u Širokom Brijegu su završili kanalizaciju. Što je s našom kanalizacijom? Već dvije godine nije napravljeno novog metra od Urbikoma prema Topali, a uži dio grada da ne spominjemo!

Livno je dobilo sredstva za sjevernu obilaznicu. Njihovi političari i gradonačelnik lobiraju. U Ljubuškom je gotova zapadna obilaznica. Gosp. Markotić radi odličan posao. Što je s našom sjevernom obilaznicom? Stoji na mjestu godinama u nekim ladicama, nitko se ne trudi u općini ni na višim razinama da potegne za Posušje.

U Širokom Brijegu je također gotov pročišćivač otpadnih voda, a u Posušju još nije otkupljena i određena lokacija na Topali, a kamoli da se krenulo u izgradnju pročišćivača!

Ljubuški je dobio novi GP Bijaču, što je s našim proširenjem GP Osoje zašto stoji?! Put ispod Zavelima kada će se izlobirati?! Taj put je vrlo bitan za cijeli posuški kraj.

Vjetroparkovi po Livnu i Tomislavgradu se ubrzano grade, naš projekt VE Poklečani također stoji na mjestu, a razlog je strah posuških ministara da potpišu rješenje?

Građani i gospodarstvo trpe jer nisu riješeni problemi s neradom gruntovnice ZK ureda. Zašto se nitko ne zauzme malo ozbiljnije oko toga?

Ovo su samo neki kapitalni projekti koji čekaju, a ima ih još mnogo. Žalosno je da posuški kapitalni projekti ovise o ljubuškom ili o širokobriješkom lobiju. To je dokaz nedostatka naših kvalitetnih političara na višim razinama.

Proračun nikad nije bio veći, zahvaljujući gospodarstvu, te novce treba pametno ulagati.

Da nije našeg žilavog poduzetničkog duha što bi bilo od Posušja?  Prestanimo jahati na tuđoj slavi i odugovlačiti već gotove projekte, treba vući dalje!

Ništa osobno nemamo protiv nikoga, ali od obećavanja nema ništa, samo dajte konkretnu dinamiku i krenite raditi. – kažu ispred HSS-a.

Dalje, predlažemo razvojnom timu općine Posušje da pokušaju kontaktirati fondaciju koja sufinancira projekte u pripremi i ugradnji solarnih panela na privatne objekte po uzoru na grad Mostar kako bi naši ljudi imali veće uštede novca. – stoji u priopćenju HSS-a Posušje.

 

 

poskok.info

 

 

 

- Advertisement -

2 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -