Published On: Sri, stu 14th, 2018
#3rd | By Desk

Rimac Automobili traže 100 radnika

Jedna od najbrže rastućih hrvatskih kompanija Rimac Automobili ponovno zapošljava i traži čak sto novih zaposlenika. Tvrtka Mate Rimca trenutno broji 429 radnika zaposlenih na puno radno vrijeme, odnosno 482 kada se uključe i vanjski suradnici i studenti, a oni dolaze iz čak 27 zemalja diljem svijeta.

Većina je tih radnika zaposleno u sjedištu kompanije u Svetoj Nedelji, a ove su godine otvoreni i uredu u Splitu i Osijeku. ”Svaki put kada zaposlimo nove radnike, sve se promijeni. Naporno radimo na strukturi i organizaciji kompanije, a najveći problem s kojim se trenutno mučimo je prostor iako imamo pet zgrada u Svetoj Nedelji i širimo se na druge lokacije potrebne i za proizvodnju i za istraživanje i razvoj”, rekao je osnivač i izvršni direktor kompanije Mate Rimac, piše Novac.hr.

Prema podacima portala Poslovna Hrvatska, prosječna neto plaća radnika u kompaniji prošle je godine iznosila 5353 kune. Prema revidiranom poslovnom izvješću, tvrtka je lani ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 60,05 milijuna kuna, ali i neto gubitak od 43,36 milijuna kuna. Tada su iz kompanije priopćili da je to rezultat svjesne odluke ispunjavanja dugoročnih ciljeva nauštrb kratkoročnih financijskih rezultata te da su s takvom strategijom dioničari i uprava društva usuglašeni.