Četvrtak, 23 svibnja, 2024

TKO O ČEMU EMIR O HUŠKANJU: Karamarko ratnohuškačkom retorikom, želi ostvariti ratne ciljeve

Must Read

Demokratska fronta najoštrije osuđuje današnju izjavu predsjednika HDZ-a RH, Tomislava Karamarka nazivajući je ratnohuškačkom, kao i stavove izrečene na zasjedanju nevladine organizacije Hrvatskog narodnog sabora. Tako naime glasi uvod u poprilično šizofreno priopćenje ove stranke koja je navodno socijaldemokratska, moderna, tolerantna i proeuropska.

Priopćenje HNS-a u kojem se predlaže najobičnije unutarnje preuređenje zemlje naziva se ratnim ciljevima, dok se Karamarka koji daje podršku šansi BIH da krene naprijed naziva ratnim huškanjem.

I kada se mislilo da je u BIH konačno došlo do sloma šovinističkog bošnjačkog nacionalizma umotan u celofan Lagumdžijine građanštine Zlatko je dobio , luđeg, agresivnijeg i paranoičnijeg nasljednika dostojnog sebi. Suljagića. Ono što Komšić i Lagumdžija nisu uspjeli u rastakanju BIH, u internacionalizaciji hrvatskog pitanja i jačanju svijesti u svijetu o posljednjoj  majorizaciji u Europi, koja se upravo događa u BIH, taj proces mogao bi dovršiti Suljagić. U to ime poželimo mu dobro zdravlje i natavak političkog djelovanja.

“Stavovi šefa opozicijske stranke u susjednoj državi, koji u potpunosti korespondiraju sa danas deklariranim ciljevima NVO HNS i nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem”, navode iz DF.

“Izmjene Ustava, odnosno Izbornog zakona su moguće u, za to Ustavom i zakonima ove zemlje propisanoj proceduri, te bilo kakvi pokušaji da se izmjene ustavno-pravnog poretka ishoduju izvaninsituticionalnim pritiscima susjednih država i njihovih satelita neće proći. Zahtjeve sadržane u tzv. deklaraciji s tog skupa smatramo zahtjevima za uvođenje i ozakonjenje aparthejda na polovici teritorija BiH, i stoga će u nama imati protivnike zauvijek”, navode u priopćenju. Dodaju kako u DF nikad neće pristati na to da u miru predaju ono što je sačuvano u ratu.

Kako su naglasili “organizatori tzv. sabora bi trebali znati da se ratni ciljevi mogu postići samo ratnim sredstvima”.

“Proglašavanje cijelih skupina Bosanaca i Hercegovaca druge vjere i etničke pripadnosti za neprijatelje, što rade Dragan Čović i Božo Ljubić i strategijom izravne konfrontacije s njima – Bošnjacima, Srbima, Hrvatima koji misle drugačije od njih, te posebno onima koji se osjećaju primarno kao Bosanci i Hercegovci – nema budućnost i završit će potpunim krahom. DF ostaje vječno privržena vrijednostima ZAVNOBiH-a, te pozivamo stranke lijeve provinijencije na zajedničku borbu protiv vrijednosti u ime kojih su stotine tisuća građana ove zemlje protjerane, a desetine tisuća ubijene. Kada protivnici zajedničke i jedne BiH ovako jasno artikuliraju svoju namjeru da je raskomadaju, mi nemamo izbora nego još čvršće stati u njenu obranu”, istaknuli su iz DF, piše Oslobođenje.

Dodaju kako izjava predsjednika HDZ RH predstavlja nagovještaj povratka Republike Hrvatske politici iz devedesetih godina i svrstava ga uz bok ekstremnoj desnici unutar Europske unije koju predvode Nacionalni front i Jobbik. Kako navode, eventualna pobjeda Karamarkovog HDZ-a na izborima u RH bi imala izuzetno negativne posljedice po EU integracije BiH i Srbije i nadaju se da će EU Komisija i zemlje članice reagirati s ciljem spriječavanja ovakvog razvoja događaja.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Murphey Pristaje na Gotovinsku Isplatu Plaća: “Ali 10% Meni!”

U bizarnom preokretu diplomatske sapunice, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, pristao je na prijedlog HDZ-a o...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -