Published On: Uto, tra 4th, 2017

RADONČIĆ: S Izetbegovićem već mjesecima niko od političara ne želi pričati u četiri oka

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije je u intervjuu za Stav, između ostalog, govorio o Fahrudinu Radončiću, Savezu za bolju budućnost, te iznio teške optužbe na račun “Avaza”, ali i Radončića osobno.

“Osobno kao industrijalac i političar bez imalo lažne skromnosti, regionalno sam poznat da držim riječ i da moja riječ ima težinu. Za razliku od mene, s Izetbegovićem već mjesecima nitko od političara ne želi pričati u četiri oka zbog njegove sklonosti ka lažljivosti u čemu je regionalni šampion”, rekao je Fahrudin Radončić za N1 komentirajući Izetbegovićeve izjave.

Lider SBB-a je kazao da stvari treba nazivati pravim imenom i da, nažalost, Izetbegović etablira javni dijalog na razini da mu se mora istinom reći što se misli o njemu.

“Uz to, mislim da je on dodatno opterećen istragama koje se počinju voditi o političkim ubojstvima i da ima ogromno rasulo u vlastitoj stranci. Treba mu vanjski neprijatelj kako bi objedinio stranku jer se suočava s raspadom unutarstranačke, koalicijske i međudržavne politike i zato napadi na mene, s vrlo primitivnim rječnikom, imaju za cilj sakriti njegovu poslovičnu nesposobnost i neznanje”, smatra Radončić.

Bakir Izetbegović je rekao da se Fahrudin Radončić vratio provjerenoj metodi. Na koje metode je mislio?

“Moja metoda je da se mora graditi, da infrastrukturni radovi budu prioritet, da se mora zaustaviti pljačkaška privatizacija koja se ovih dana ponavlja preko “Sarajevo-osiguranja” i da se moraju otkriti nalogodavci ubojstava najviših policijskih dužnosnika, kao što su bili Nedžad Ugljen i Jozo Leutar. Tu sam konzistentan i bit ću, ma koliko to smetalo Izetbegoviću”, odgovorio je Radončić za N1.

Na pitanje do kada će trajati njihov verbalni rat, Radončić je odgovorio:

“Mislim da će trajati do kraja naših života. On želi feudalnu vlast, da budemo osmanski privezak, da Bosnom vlada pet obitelji, da politika bude policijsko-tužiteljska igračka u njegovim rukama, a ja želim euroatlantske integracije, modernu BiH, BiH koja je čvrsto integrirana u regiju, koja ima prijateljske odnose sa svima. S toga, mislim da on ne može napustiti svoj mentalni sklop nakon 60 godina, a niti ja moj. Mi smo na kraju rezultante različitih politika viđenja budućnosti BiH.”

Hoće li se to odraziti na odnose unutar BiH i Federacije BiH, odnosno na bošnjačku politiku?

“Mislim da neće. Koalicija SDA-SBB je napravljena da bi se stabilizirala politička situacija i to nije bila personalna koalicija između Izetbegovića i mene. Stranke će raditi na maksimalno kapacitiran način. Izetbegović će praviti opstrukcije potpune blokade da bi dobio fildžan-državu. Mi ćemo se boriti protiv tih opstrukcija i vidjet ćemo dokle će to trajati i kako će završiti.”

Lider SDA je kazao kako ne vjeruje da će Radončić napustiti koaliciju u ovoj godini, ali da to očekuje na proljeće 2018. godine.

“Izetbegović je poznat po lošim političkim procjenama. Omiljena mu je disciplina gatanje”, prokomentirao je Radončić./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare