Published On: Uto, tra 4th, 2017

Plenković: Hrvatska s milijardu eura najveći ulagač u BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas na Sajmu gospodarstva u Mostaru kako je Hrvatska do sada u BiH uložila milijardu eura i da je njezin najveći ulagač.

– Drago mi je da je Hrvatska s milijardu eura nastupila kao prvi ulagač u BiH, što čini 20 posto naših ukupnih inozemnih ulaganja, a to je dovoljan signal koliko nam je BiH važna u nastojanjima da unaprijedimo gospodarsku suradnju – izjavio je Plenković otvarajući 20. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2017.

Dodao je  kako su Hrvatska i BiH važni trgovinski partneri te da trgovinska razmjena, vrijedna 1,8 milijardi eura, ima odličnu perspektivu, prenosi Fena

–  Tome će doprinijeti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji će omogućiti daljnju liberalizaciju trgovine i koji će biti pozitivno iskorišten od svih gospodarskih aktera – kazao je hrvatski premijer.

Govoreći o Mostarskom sajmu kazao je kako je riječ o jednom od najreferentnijih sajmova na jugoistoku Europe koji, i sa svojim bitnim političkim aspektom,  doprinosi poboljšanju općega ozračja suradnje država na ovom području.

Premijer Republike Hrvatske naglasio je kako se veseli zajedničkoj sjednici Vijeća ministara BiH i Vlade RH.

– Zadovoljstvo mi je biti u Mostaru, gradu kulture, gradu baštine UNESCO-a, gradu stjecišta više naroda u BiH i gradu u koji uvijek rado dolazim; i to već drugi put kao predsjednik Vlade RH – kazao je, između ostaloga hrvatski premijer Plenković u svome obraćanju.

Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH izrazio je zadovoljstvo dobrom organizacijom sajma, te je poručio kako je BiH danas političko središte regije.

“Hrvatska je značajan politički i ekonomski partner BiH, jako sam zadovoljan što sam čuo pozitivne poruke i poruke ohrabrenja.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare