Published On: Pet, pro 29th, 2017

Proračunskim korisnicima danas isplaćen drugi dio regresa

Proračunski korisnici u Županiji Zapadnohercegovačkoj drugi dio naknade troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, odnosno regresa u iznosu od 129.50 Km dobili su danas, potvrđeno je za Ljubuški portal iz Ministarstva financija ŽZH.

Vlada Zapadnohercegovačke županije na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. odluke o naknadama iz osnova materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna, određuje osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora te za svaku proračunsku godinu posebnim aktom određuje visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

Da posjetimo, proračunski korisnici u Zapadnohercegovačkoj županiji su u kolovozu dobili po 300 konvertibilnih maraka regresa. Dakle, riječ je o 429.50 konvertibilnih maraka po svakom proračunskom korisniku koji ostvaruje pravo na naknadu za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2017. godinu, a isplata regresa omogućena je zahvaljujući financijskoj stabilizaciji u Zapadnohercegovačkoj županiji. Prošle godine su proračunski korisnici dobili po 400 konvertibilnih maraka na ime te naknade.

Prema riječima ministra financija i dopredsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, ukupna visina regresa koja se isplaćuje iznosi 50 posto od prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja tri mjeseca.

Kažimo i to da je zahvaljujući dobrom planiranju proračuna i racionalnoj potrošnji ovo druga godina za redom da se Županija Zapadnohercegovačka ne zadužuje po bilo kojoj osnovi.

ljportal.com

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x