Published On: Pet, pro 29th, 2017

Proračunskim korisnicima danas isplaćen drugi dio regresa

Proračunski korisnici u Županiji Zapadnohercegovačkoj drugi dio naknade troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, odnosno regresa u iznosu od 129.50 Km dobili su danas, potvrđeno je za Ljubuški portal iz Ministarstva financija ŽZH.

Vlada Zapadnohercegovačke županije na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. odluke o naknadama iz osnova materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna, određuje osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora te za svaku proračunsku godinu posebnim aktom određuje visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

Da posjetimo, proračunski korisnici u Zapadnohercegovačkoj županiji su u kolovozu dobili po 300 konvertibilnih maraka regresa. Dakle, riječ je o 429.50 konvertibilnih maraka po svakom proračunskom korisniku koji ostvaruje pravo na naknadu za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2017. godinu, a isplata regresa omogućena je zahvaljujući financijskoj stabilizaciji u Zapadnohercegovačkoj županiji. Prošle godine su proračunski korisnici dobili po 400 konvertibilnih maraka na ime te naknade.

Prema riječima ministra financija i dopredsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, ukupna visina regresa koja se isplaćuje iznosi 50 posto od prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja tri mjeseca.

Kažimo i to da je zahvaljujući dobrom planiranju proračuna i racionalnoj potrošnji ovo druga godina za redom da se Županija Zapadnohercegovačka ne zadužuje po bilo kojoj osnovi.

ljportal.com

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare