PROMJENE Za nove automobile i odore 600.000 KM

policija-sarajevoMinistarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a ove godine raspolaže proračunom od 34,6 milijuna maraka. Veći dio novca izdvaja se za plaće policajaca i policijskih službenika, ali dio novca će biti usmjeren na proces javnih nabava roba, usluga i radova u skladu s planiranim aktivnostima.

– Na ovaj način će se osigurati najučinkovitiji način korištenja javnih sredstava s obzirom na svrhu i predmet javne nabave, izvršenje nabave i dodjeljivanje ugovora o javnoj nabavi, a u skladu s postupcima utvrđenim zakonom i poduzimanje svih potrebnih mjera kako bi se osigurala pravedna i aktivna konkurencija među potencijalnim dobavljačima uz ostvarivanje jednakog tretmana, nediskriminacije i transparentnosti – navodi se u planu javnih nabava MUP-a HNŽ-a, piše Večernji list.

Prema tablici koja se nalazi u sklopu dokumenta MUP-a HNŽ-a, ove godine planirana su znatna ulaganja u opremu policijskih snaga.

Tako je npr. planirano 297.500 KM za nabavu policijskih odora (košulje dugih i kratkih rukava, cipele, džemperi, čarape), 300.000 maraka za nabavu motornih vozila, što se vodi pod stavkom “nabava opreme” za koju je planirano ukupno 940.460 KM, 40.000 maraka za plinske maske, 20.000 maraka za sportsku opremu, potrošni materijal za krim-tehniku 70.000 maraka.

Ugovorne usluge iznose 316.404 marke, od čega se na fotografske usluge izdvaja 40.000 maraka. Tu su i izdaci za osiguranje i troškovi platnog prometa u iznosu od 165.000 maraka, a za osiguranje osoba 110.000 maraka.

Sve je ovo samo dio onoga što planira MUP HNŽ-a u procesu javnih nabava ove godine. Ostaje za vidjeti koliko će toga biti ostvareno s obzirom na stanje u županijskom proračunu i nemogućnost funkcioniranja županijske Vlade u punom kapacitetu već mjesecima. Ipak, s ovim planom status policajaca bi trebao biti poboljšan u odnosu na prethodne godine.

Veći dio javnih nabava planiran je za treće, odnosno, četvrto, tromjesečje ove godine, tako da se očekuje kako će svi procesi biti započeti nakon imenovanja nove županijske Vlade. Nova Vlada očekuje se do polovine ovoga mjeseca, a onda počinje i nabava opreme za policajce u HNŽ-u.

Dnevnik.ba