Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

PRAVDA JE U BiH SPORA Još nije zakazana glavna rasprava policajcima koji su pretukli Mostarca pred zgradom

Must Read

Općinski sud u Mostaru još uvijek nije zakazao glavnu raspravu policajcima koji su u travnju prošle godine brutalno pretukli Mostarca na ulazu u zgradu.

“U vezi upita portala Hercegovina.info obavještavamo vas da se kazneni predmet ovoga Suda poslovni broj: 58 0 K 233622 21 K protiv optuženih Jusufa Penave i Armina Vrače zbog kaznenog djela zlostavljanja u obavljanju službe iz članka 182. Kaznenog zakona Federacije BiH u stjecaju sa kaznenim djelom lake tjelesne ozljede iz članka 173., stavka  1.  Kaznenog zakona Federacije BiH, a u vezi sa člankom 31. i  54. Kaznenog zakona Federacije BiH nalazi u fazi zakazivanja glavne rasprave. Predmet je na planu rješavanja predmeta za 2022. godinu te će isti biti zakazan kada dođe na red”, kažu u pismenom odgovoru našem portalu, kojeg potpisuje sudac Dominik Krasić, prenosi Hercegovina.info 

Podsjetimo, na Općinskom sudu u Mostaru 13. listopada prošle godine je održano ročište o izjašnjenju krivnje u slučaju premlaćivanja mladića u Mostaru od strane dvojice policajaca. Policajci Jusuf Penava (1996.) i Armin Vrače (1992.) izjasnili su se da nisu krivi pred sucem za prethodno saslušanje Damirom Medićem.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar je nakon provedene istrage podiglo, a Općinski sud u Mostaru potvrdio optužnicu protiv policijskih službenika Jusufa Penave (1996.) iz Čapljine i Armina Vrače (1992.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo Zlostavljanje u obavljanju službe iz čl. 182. Kaznenog Zakona Federacije BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Laka tjelesna ozljeda iz čl. 173. st. 1.  KZ  FBiH.

Optužnicom koju zastupa tužitelj Spomenko Jukić Penava i Vrače se terete da su dana 10.04.2021. oko 22,50 sati u Ulici Franjevačka 16 C, u Mostaru, u vrijeme mjere ograničenog kretanja, odnosno zabrane kretanja od 21,00 sati do 05,00 sati, postupajući kao policijski službenici MUP-a HNŽ, PU Mostar – PS Centar, sustigli oštećenog S. B., a koji se kretao ispred osumnjičenih i koji stanuje na navedenoj adresi, pa su prema oštećenom, koji im nije pružao nikakav otpor, primijenili silu, tako da su mu pojedinačno više puta zadavali udarce nogama i rukama u predjelu glave i trupa, vukli za kosu, te vrijeđali, psovali mu majku, pa ga na taj način zastrašivali, da bi ga poslije uporabe sile priveli u PU Mostar – PS Centar, gdje su mu uručili prekršajni nalog, nakon čega je oštećeni napustio Policijsku stanicu, pa se usljed bolova koje je osjećao uputio u SKB – CUM Mostar, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede u vidu nagnječenja glave, nagnječenja leđa, nagnječenja prsnog koša, istegnuća vratnog mišića, akutne reakcije na stres i dr.

Video premlaćivanja Mostarca šokirao je javnost.

- Advertisement -

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -