Published On: Uto, ruj 13th, 2022

U Mostaru najznačajnija zbirka moderne umjetnosti u Jugoistočnoj Europi, ulaz za mlade i djecu besplatan

The Hub of Fine Arts sačinjava jedinstveni fundus remek djela modernističkog stilskog izričaja i najvećih umjetnika prve polovice dvadesetog stoljeća

Više od 100 umjetnina, procijenjenih na 300 milijuna BAM tržišne vrijednosti, nudi izvrstan uvid u konstante i revolucionarne aspekte ovih umjetnina, otkrivajući svu jedinstvenost jednog doba.

Ova zbirka je trenutno najznačajnija u Jugoistočnoj Europi kada je u pitanju moderna umjetnost i internacionalni umjetnici koji spadaju među najznačajnija imena u povijesti umjetnosti kao što su Matisse, Modigliani, Van Dongen, Matta, Valtat, Chagall, Degas i mnogi drugi. Djela iz zbirke The Hub of Fine Arts su izlagana u eminentnim svjetskim galerijama i muzejima, kao što su, The Albertina Museum u Austriji, Hermitage Muzej u Rusiji, The Tel Aviv Museum u Izraelu, Boston Museum of Fine Arts, The Royal Academy u Londonu.

U The Hub of Fine Arts se održavaju raznovrsni edukativni programi usmjereni na jačanje znanja o umjetnosti i njezino što značajnije uključivanje u naše društvo. Stoga želimo pozvati građane Mostara da posjete The Hub of Fine Arts.

Do kraja 2022. godine ulaz za djecu i mlade od 6-16 godina je besplatan svakim radnim danom od 9 do 14 sati; roditelji koji žele posjetiti galeriju sa svojom djecom mogu to učiniti besplatno vikendom od 9 do 14 sati; dok je za naše sugrađane starije životne dobi slobodan ulaz nedjeljom od 09:00 do 12:00 sati.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
12 dana prije

Ugledajte se na po-turad pa pravite izlozbe o Grabovici, Uzdolu, djeci Viteza ……