Četvrtak, 30 svibnja, 2024

Povratak Hercegovine u srednji vijek: Postavljeni putokazi i kupljeni kostimi za gardu hercega Stjepana

Must Read

Nakon dvije godine završena je implementacija projekta ”Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje – Tema srednji vijek”, ukupne vrijednosti 466.933.55 eura.

Riječ je o projektu kojega je financirala Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007. – 2013.

Cilj je projekta doprinijeti održivom gospodarskom razvoju i uspostavi prekogranične suradnje ekonomskih aktera u turizmu i primarnom sektoru u graničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kroz projekt su odrađene brojne aktivnosti od asfaltiranje pristupnog puta prema tvrđavi hercega Stjepana u Ljubuškom do tiskanja promotivnog materijala i predstavljanja kratkog filma ”Humska zemlja”, rečeno je Feni iz Razvojne agencije Zapadnohercegovačke županije – HERAG.

Također, postavljene su info table i putokazi, a kupljeni su i kostimi za gardu hercega Stjepana.

”Umrežen je 21 član koji čini novi turistički proizvod. Članovi seoskih domaćinstva, restorani/moteli, obrtnici, kulturno-povijesni lokaliteti, vinarije i slično, čine jednu tematsku stazu koja je namijenjena turistima, slučajnim putnicima i svim drugim znatiželjnicima koji žele detaljno upoznati destinaciju koju posjećuju”, naglašavaju iz HERAG-a.

Nositelji projekta “Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje – Tema srednji vijek” su HERAG (BiH) i Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma – CSTI (Crna Gora).

Partneri na projektu iz BiH su Općina Ljubuški, Turistička zajednica ZHŽ-a i Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa ”Radimlja”, a iz Crne Gore Ministarstvo održivog razvoja i turizma – MRT.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ulaz u sarajevsku džamiju išaran riječju “širk”: Pripadnici radikalnog učenja islama postaju sve netolerantniji prema umjerenim vjernicima!?

  Nepoznati vandali su jutros u naselju Bistrik u Sarajevu išarali turbe "Sedam braće", piše portal Klix. Kako se vidi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -