POVJERLJIV POSAO:Izetbegovićev suradnik organizator napada na Vučića?

Glavni organizator napada na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića je visoki dužnosnik vladajuće bošnjačke Stranke demokratske akcije Asim S., a srpske službe sigurnosti imaju snimke i fotografije koje to dokazuju, prenose Nezavisne novine pisanje Tanjuga.

Prema tim informacijama, Asim je suradnik lidera Bošnjaka Bakira Izetbegovića, a za incident u Srebrenici okupio je grupu kriminalaca koja je bliska Naseru Oriću, koga Beograd traži zbog ratnih zločina nad Srbima.

Srpske službe sigurnosti imaju i snimke i fotografije iz Srebrenice koje dokazuju da je Asim S. i direktno sudjelovao u napadu na Vučića.

Na jednoj od njih se vidi kako on, obučen u vojnu uniformu i sa beretkom na glavi, baca kamenicu na delegaciju i Vučića.

Na drugoj fotografiji Asim S. je snimljen prije početka obilježavanja godišnjice zločina u Srebrenici.

Prema ovim informacijama Asim S. je u stranci zadužen za “povjerljive poslove”, odnosno veze sa sarajevskim podzemljem, saznaje “Blic”.

Do ulaska u politiku surađivao je i sa nekadašnjim vođom kriminala u Sarajevu Ramizom Delalićem Ćelom, koji je 2007. godine ubijen u Sarajevu.

Asim S. na svojim profilima na društvenim mrežama sam navodi da je tijekom rata bio dobrovoljac Vojske BiH (u čijoj je uniformi i bio u Srebrenici) i da je dva puta ranjavan.