Published On: Sri, sij 12th, 2022

POTJERA U ILIJAŠU: Udarili policajca, bježeći sletjeli sa puta, drogu bacili u rijeku

SARAJEVO – Službenici Federalne uprave policije su u ponedjeljak, u akciji “Trag” na području Kantona Sarajevo uhitili gospodina F.N. (44) i  gospodina N.N. (39) zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Naime, ovim građanima se na teret stavlja da su počinili krivična djela napadaja na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, ugrožavanje prometa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Policajci su provodeći mjere i radnje pokušali izvršiti kontrolu vozila u kom su bili F.N. i N.N. zbog sumnje da se bave nelegalnom trgovinom droga”, navodi se u saopštenju FUP-a.

Kako se dodaje, na jasna upozorenja policajaca, pomenuti su se oglušili, te su nastavili da se ubrzano kreću u pravcu policajaca i tom prilikom su lakše povrijedili jednog policajca. te oštetili službeno policijsko vozilo.

“Prilikom bjega, osumnjičeni su u rijeku Bosnu odbacila kesu sa materijom za koju se sumnja da se radi amfetaminu, mobilne telefone, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela”, navedeno je u saopštenju.

Zatim su osumnjičeni krenuli u bijeg te su, usljed neprilagođene brze vožnje, sletjeli na lokalitetu općine Ilijaš, nakon čega su uhićeni.

“Izvršen je pretres vozila koje su lica koristila i pretraga terena, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima”, dodaje se u saopštenju.

Uhapšeni su prilikom kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a priznala da su tog dana prevozili oko 2 kg opojne droge, te da su istu odbacili.

“Osobe su višestruki povratnici u činjenju krivičnih djela, a nakon kriminalističke obrade predana su u nadležnost Kantonalnom tužilteljstvu Kantona Sarajevo”, zaključuje se u priopćenju.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare