Published On: Sri, sij 12th, 2022

HRT uklonio video dječaka zbog mržnje antivaksera

U prilogu emitiranom prije nekoliko dana u HRT-ovom Dnevniku jedan simpatični plavokosi dječak komentirao je epidemiološke mjere.

“Mislim da bi bilo ljepše da nema tih maskica, mada ja se slažem s epidemiološkim mjerama, mada da mi netko postavi pitanje dal bi radije da ima maski ili korone, ja bi radije da ima masaka”, rekao je učenik drugog razreda osnovne škole.

No čini se da je simpatična dječja izjava zasmetala antivakserima, antimaskerima i ostalima te sorte pa je HRT bio primoran maknuti objavu u kojoj je bila istaknuta njegova izjava zbog hejterskih i pogrdnih komentara usmjerenih prema djetetu.

Na društvenim mrežama HRT Vijesti ipak je ostao cijeli prilog, no izdvojene izjave dječaka više nema.

“Video je bio dostupan na stranici HRT Vijesti oko 15 minuta”

“U kratko vrijeme koliko je izjava bila dostupna na društvenim mrežama, pojavilo se nekoliko desetaka negativnih komentara koji su izravno izlagali dijete, blago je reći, uvredama. Komentari su odmah izbrisani, u skladu s radom na društvenim mrežama tako da nisu bili javno dostupni”, objasnili su s HRT-a za Index.

“U dogovoru s roditeljima, ali i u skladu s pravilima novinarske etike te odredbama GDPR-a, nismo vidjeli potrebu da dijete izlažemo daljnjim potencijalnim neprimjerenim komentarima i uklonili smo video sa stranica  društvenih mreža. Video je bio dostupan na stranici HRT Vijesti oko 15 minuta. Nakon toga pojavile su se snimke snimanih zaslona TV prijamnika koje su privatne osobe postavljale na svoje profile na što HRT ne može utjecati”, dodali su.

Sve je na svom Facebook profilu prokomentirao i Eugen Jakovčić, aktivist iz Documente.

“Hejterski komentari na malog epidemiologa iz HRT ova Dnevnika su toliko preplavili HRT – ove mreže da su bili prisiljeni maknuti video. Plavi klinac, koji kao da je izronio iz Kušecove Tonkice Palonkice frrr., Minjinog Muzičkog tobogana ili Brankove Kockice, nekome smeta. Gonite se”, poručio je on./HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare