Published On: Čet, kol 24th, 2017
#3rd | By Desk

POSUŠJE: Hrvatska gradi školu, Milas obećao intenziviranje suradnje u svim područjima

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike  Hrvatske Zvonko Milas boravio je danas u službenom posjetu općini  Posušje. Tim povodom u zgradi Općine organiziran je sastanak na kojem  su, uz cijenjenog gosta i njegovu savjetnicu Žanu Ćorić, nazočili  Općinski načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan  Lončar sa suradnicima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Razgovarlo se o širokom rasponu tema od socijalno-demografskih  pitanja, školstva,  gospodarstva,  aktualnih infrastrukturnih  projekata, ljudskih potencijala do planova za nastavak razvoja Posušja.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o potrebi jačeg povezivanja s  gradovima iz Republike Hrvatske, pogotovo s onima koji imaju iskustva  povlačenja sredstava iz EU fondova.

Istaknut je i veliki problem otežanog prometovanja, odnosno dugih  kolona i čekanja na granici s Hrvatskom, a Milas je obećao da će  pomoći u njegovom rješavanju.

Zaključeno je kako će se u buducnosti još više intezivirati suradnja  na svim podrucjima od kulture, infrastrukture, obuka za projekte i  slično.

U nastavku posjeta uslijedio je odlazak u prostore nove zgrade osnovne  škole Fra Petra Bakule gdje su se gosti  upoznali s tijekom radova.   Napomenimo kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske već godinama, temeljem  natječaja za pomoć Hrvatima u BiH, financijski podupire izgradnju nove  osnovne škole u Posušju, a Općinski načelnik je iskoristio i ovaj  susret da zahvali gostima na tome.

Općinsko vodstvo i gosti sastali su se i s predstavnicim udruge Pauk,  prigodom čega se razgovaralo o kulturnom zivotu Posušja koji je u  zadnje vrijeme na zavidnom nivou.

U nastavku posjeta Hercegovini, gospodin  Milas će večeras i sutra  posjetiti Široki Brijeg./HMS/