Published On: Thu, Aug 24th, 2017

Šokirani vozač: ‘Ubija san dicu, ajme ljudi moji, ubija san dicu’

IZGUBIO KONTROLU: Vozač je u utorak navečer prešao u suprotni trak te autom udario brata i sestru na biciklima. Dječak (12) je preminuo, a djevojčica (8) je lakše ozlijeđena

Malena Maja (8) ostala je ležati odmah na rubnjaku uz kuću, a njezin brat (12) ležao je nekoliko metara dalje od nje, na pijesku izvan ceste. Šokirani vozač samo je zapomagao. Počeo je lupati po vratima prve kuće koju je ugledao i vikati: “Ubija san dicu, ubija san ih”, ispričali su susjedi. Nakon što je u utorak u 20.20 sati skrivio prometnu nesreću u Slivnu kraj Imotskog i shvatio da su stradala djeca, tvrde oni, počeo se ponašati kao da je izgubio razum.

Susjedima još nije jasno kako je pregazio djecu, odnosno zbog čega je izgubio kontrolu nad automobilom. Dolazio je iz pravca Slivna prema Zagvozdu. Odjednom je prešao na suprotnu stranu ceste i zabio se u mališane. Naletio je na njih svega tridesetak metara od skretanja za njihov zaseok Zeljci.

Dječaku, nažalost, nije bilo spasa. Ozljede koje je zadobio bile su preteške. Njegova sestra zadobila je ozljede koje nisu opasne po život te je nakon pružene liječničke pomoći u KB-u Split puštena kući.

Susjedi tvrde kako su čuli da je djevojčica Maja prepričala u bolnici kako je bratu rekla da čuje da dolazi automobil, a on joj je na to odgovorio neka se ne brine jer oboje voze po ispravnoj strani. Iz svega se, kažu susjedi, može zaključiti kako su djeca bila na oprezu.
U mirnom selu Slivno, na krajnjem jugoistoku Imotske krajine, jučer su, dan nakon stravične nesreće, mještani u nevjerici promatrali krvave tragove na pijesku. Nitko od njih nije mogao sakriti suze. Rijetko je tko imao snage govoriti. Svi su dobro poznavali mališane te njihova djeda i baku.

– Što da vam kažem. Ovo je prestrašna tragedija za obitelj i svi smo potreseni. Dječak i djevojčica bili su tu tijekom cijelog ljeta, dolazili su svaki vikend. Tu u zaseoku Zeljci žive im baka i djed. Kako će oni to preživjeti – rekla je gospođa Barić, jedna od prvih susjeda ispred čije se kuće dogodila stravična nesreća. Policija je vozača našla nedaleko od mjesta strašne tragedije i, prema neslužbenim informacijama, pitali su ga gdje će, na što im je on, očito u šoku, odgovorio da ide na policiju prijaviti se jer je ubio djecu. Od šoka je bio dezorijentiran i s njim se nije moglo komunicirati. Saznajemo kako je tuda vozio svaki dan jer je dolazio po mlijeko koje je odvozio u Makarsku, piše 24sata.hr