Pošte Srbije kupuju pošte u regiji?

Generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić izjavio je da to javno poduzeće planira širenje u regiji i kupovinu nekih od pošti susjednim zeljama. “Umjesto privatizacije (PTT Srbije) ideja menadžmenta je da pokušamo kupiti nešto u regiji. Nemojte se iznenaditi ako se zainteresiramo za Poštu Crne Gore i okolne zemlje”, kazao je on.
Krkobabić je istaknuo da je strateškim planom poslovanja predviđeno da Pošta Srbije ostaje jedinstvena i da su ideje o privatizaciji pojedinih dijelova odbačene. “Nećemo ponoviti iskustva zemalja iz okruženja. Ovaj sistem će jačati, bit će profitabilan, puniti proračun i zapošljavati nove ljude. Stavili smo točku na sve pokušaje prodaje, rasprodaje ili dezintegracije sistema (PTT Srbije)”, kazao je on.
Krkobabić je kazao i da je PTT Srbije ugovorilo nabavku opreme vrijedne 10,5 milijuna eura od japanske kompanije Toshiba za modernizaciju tri glavna poštanska centra. Generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić kazao je da će instaliranje nove opreme omogućiti potpuno automatizirano sortiranje pošiljki u centrima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.
“Na obradi pošiljki u tim centrima trenutno radi 1000 ljudi, a nakon modernizacije radit će ih 100”, kazao je Krkobabić. On je istaknuo da preostalih 900 ljudi neće biti otpušteni, već će dobiti nove poslove u okviru Pošte i dodao da će investicije u glavne poštanske centre, uključujući i izgradnju novog objekta u Beogradu dostići oko 30 milijuna eura.
Kako je kazao, Pošta Srbije je 2012. godinu završila sa profitom, od kojeg će veći dio biti uplaćen u proračun Srbije, a dio će dobiti i zaposleni u poduzeću. Veleposlanik Japana u Beogradu Tošio Cunozaki izrazio je zadovoljstvo što je japanska kompanija Toshiba pobijedila na tenderu za isporuku opreme za glavne poštanske centre u Srbiji.
“Japanska kompanija će doprinijeti modernizaciji poštanskih usluga u Srbiji”, kazao je Cunozaki i izrazio očekivanje da će taj ugovor biti počtak aktivnije ekonomske suradnje Srbije i Japana. Kako su naveli u PTT Srbije, planirano je da se instaliranje opreme i prelazak na automatsko sortiranje pošiljki završi za dvije godine. Nabavit će se četiri stroja za preradu pisama, od kojih će dva biti u Beogradu i po jedan u Novom Sadu i Nišu, kao i jedan za preradu paketa.

more recommended stories