Published On: Sub, velj 9th, 2013

BGL Commerce otvorio farmu muznih krava

Načelnik općine Posušje Branko Bago simboličnim presjecanjem vrpce otvorio je u Osoju farmu muznih krava, koja posluje u sklopu posuške tvrtke BGL Commerce d.o.o., priopćeno je iz Udruge gospodarstvenika Posušje.
Na prostoru od oko 56.000 m2 izgrađeni su objekti ukupne površine od oko 2.500 m2. Na farmi je smješteno 95 rasnih krava simentalki uvezenih iz Njemačke i Češke. Planira se dnevna proizvodnja od oko 2.500 litara kvalitetnog mlijeka, a svu količinu će otkupljivati Meggle. Na farmi je zaposleno 6 zaposlenika.
Vlasnici Bruno i Zvonko Kovač planiraju, do kraja ove godine, izgraditi još jedan objekt i u njega smjestiti novih 100 krava simentalki te povećati dnevnu proizvodnju na oko 5.000 litara mlijeka i povećati broj zaposlenih. Do sada je u farmu uloženo oko 3 milijuna KM, od kojih je 1,5 milijun bankovni kredit.
Tvrtka BGL Commerce d.o.o. uspješno posluje već 15 godina. Njena osnovna djelatnost je prodaja i servis motornih vozila te rent-a-car, a od prije 4 godine u sklopu tvrtke posluje i benzinska crpka. Tvrtka zapošljava ukupno 35 zaposlenika, navodi se u priopćenju.