Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024

FEDERACIJA BIH: Područja van HercegBosne nisu kažnjena za ubojstva, logore i masovne progone Hrvata i Srba…

Must Read

„Za ona područja gdje nismo mogli organizirati ovaj sustav, imali smo progone, izgnanstva i težak povratak, i danas su ta područja prazna i oslobođena hrvatskog  utjecaja“, rekao je Čović na IV. Saboru Hrvatske zajednice Herceg – Bosne održanom u Mostaru.

Kazao je kako treba ojačati sve hrvatske institucije u BiH kako bi se uspjelo očuvati hrvatski narod.

„Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku obitelj u zajedništvu HNS-a“, poručio je Čović.

Za predsjednika Sabora HZ HB izabran je dr. Antonio Sesar, a nazočilo mu je 90 izaslanika, dužnosnika hrvatskog naroda sa svih razina vlasti, predsjednici stranaka, predstavnika Katoličke crkve, kulturnih i obrazovnih institucija, braniteljskih udruga, gospodarstvenika i drugih uglednika.

Vodeći hrvatski dužnosnici utemeljili su Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu (HZHB) 18. studenog 1991. u Grudama istoga dana kada je pao Vukovar kako bi se obranili od predstojeće srpske agresije u toj zemlji.

HZ HB je prerasla u Hrvatsku republiku Herceg Bosnu kao dio Vance Owenovog plana za preustroj BiH i završetak rata u toj zemlji. Herceg-Bosna je postala sastavni dio današnjeg entiteta Federacije BiH 1994. potpisivanjem Washingtonskog sporazuma o zaustavljanju rata između Hrvata i Bošnjaka.

Šestorica njezinih dužnosnika osuđeni su pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima tijekom rata u sklopu udruženog zločinačkog pothvata, prenosi Hina.

SAD KAD IM SE DUŠKA KRVI NAPIJE: SDPBIH izučio fatihu nad mezarom simpatičnog i dobrog Delić čika Rasima, osuđenog ratnog zločinca…

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Užas u Daruvaru: Muškarac ubio pet osoba u domu za starije i nemoćne

Petero ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru, javlja mojportal.hr. Kako...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -