Published On: Čet, tra 30th, 2015

SAD KAD IM SE DUŠKA KRVI NAPIJE: SDPBIH izučio fatihu nad mezarom simpatičnog i dobrog Delić čika Rasima, osuđenog ratnog zločinca…

Federalna TV bila je jedna od prvih TV kuća koja je javno osudila doček Darija Kordića, osuđenog u Haagu za ratne zločine. Dobio je tada po nosu i Čović i sva vrhuška HNS-a, pa i Raguž koji se s njim našao u Jajcu u istoj prostoriji. FTV u osudi nije bio sam. Pridružili su mu se mnogi brojni javni intelektualci, nezavisni i zavisni, prvaci NGO udruga, šehidske organizacije, itd. itd. itd.

Evo prilike FTV-u da barem jednom u svojoj povijesti bude objektivna. Barem malo. Od tzv. nezavisnih intelektualaca ne očekujemo da budu objektivni jer da su doista nezavisni taj pridjev ne bi niti isticali. Dakle Delić. Rasim Delić. Vojnik Armije BIH, dobro pozicioniran, i osuđen za rane zločine od države BIH dobio je počasne potlune na svojoj dženazi na kojoj je bio kompletan tadašnji politički vrh u Bošnjaka.

Kako se to nekako zaboravilo, i kako nije bilo javne osude tog čina, Nermin Nikšić i vrh SDP-a potrudio se podsjetiti javnost na lik i djelo Rasima Delića, osuđenog ratnog zločinca. Fotografija prikazuje kako prvaci građanske, multietničke stranke uče Fatihu Deliću. Hoće li je sutra, kada umre Tuta npr. učiti i njemu, u cilju multietničnog dokazivanja stranke kao nekakve koja izlazi van Sarajevskog kantona. Dakle gospođo Jurišić, kako smo, kako ide informativni program? Hoće biti podignute obrve i mrkog lica? Hoće li biti informirana Sarajevska raja, da je čika Zlaja, tj ono što je ostalo od njega, klanjalo nad grobom Rasima Delića. Heroja odbrane naše jedine ili zločinca. Ili pak neće? U svakom slučaju sretan Vam prvi maj. Praznik rada. Dan kada na FTV nema propagande. Kad revolucionari  iluzije odmaraju.

No osim Duške, priliku za dokazivanjem objektivnosti imaju i razni krojači novovjekovnog bošnjačkog patriotizma. Boris Veliki, potom Boris mali Pavelić, Antiša od Prološca, Viktor Ivančić, Lucić, i ostali kojima su puna usta zločina nad ovima i onima osim zločina jedne simpatične  Armije koja je branila, osim kad nije.

Poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare