Utorak, 16 srpnja, 2024

POČEO JE RASPAD SISTEMA: Blokirat ćemo smjenu ministara iz SDA

Must Read

Šemsudin MehmedovićPotpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović izjavio je za agenciju Anadolija da će ta stranka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine osporiti zahtjev za smjenu SDA-ovih kadrova kojeg je čelnik Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatko Lagumdžija danas uputio državom premijeru Vjekoslavu Bevandi.

Šemsudin Mehmedović

Mehmedović je rekao da Lagumdžija ima pravo da traži smjenu kadrova SDA, kao što su oni odlučni da takvo što neće proći.

“Ako mi ocijenimo da smo kočnica razvoju BiH, mi ćemo se sami povući iz Vijeća ministara BiH. Ali, nećemo prepustiti zadovoljstvo ni SDP-u, niti njegovim partnerima, da smjenjuju naše ministre. Isti slučaj je u FBiH, ali i u kantonima. Što se tiče kantona, stvoren je negativan ambijent za SDP. Postoji zato mogućnost da će SDA u nekim kantonima sakupiti parlamentarnu većinu, pa će SDP izgurati iz vlasti”, kazao je Mehmedović.

Pozvao je SDP da se “uozbilje jer je u pitanju interes države i građana BiH”.

“Lagumdžija se ponaša poput njemačkih snaga 1945. godine kada su prilikom povlačenja rušili sve mostove za sobom. SDP gubi tlo pod nogama i traži razloge za neuspjehe u proteklih dvije godine mandata. Nemaju rješenje za probleme, pa pred lokalne izbore nastoje doći u poziciju da oni nisu nizašto odgovorni”, rekao je Mehmedović.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -