Published On: Uto, ruj 5th, 2017
#3rd | By Desk

PLENKOVIĆ U ŠIROKOM BRIJEGU: Zadovoljstvo mi je biti u gradu koji ima važnu ulogu u očuvanju hrvatskog identiteta

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, u društvu predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića stigao je poslijepodne iz Livna u Široki Brijeg gdje je posjetio franjevački samostan i Galeriju u pratnji gvardijana Tomislava Puljića, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

-Zadovoljstvo je prije svega zahvaliti gvardijanu Tomislavu Puljiću na prigodi da nas upozna s projektima koji su izgradnji i koje ujedno sufinancira Vlada RH preko Središnjeg državnog ureda za hrvate izvan Hrvatske  kao i sa velikim kulturnim bogatsvom Galerije i riznice. Smatram da će ovaj bogati duhovno-kulturno-edukativni centar biti utočište tisuće mladih, koji pohađaju ove ustanove na Širokom Brijegu, kazao je premijer Hrvatske.

Uskoro opširnije…

U ovim trenutcima hrvatski premijer boravi u Mostaru, gdje sudjeluje u otvorenju Doma za siromašne studente i Pučke kuhinje Dompes, koju grade franjevci, a potom će nazočiti svečanoj akademiji povodom 100. godišnjice akcije fra Didaka Buntića koji je 17.000 djece spasio od gladi odvozeći ih za vrijeme i nakon Prvog svjetskog rata iz Hercegovine u Slavoniju.

O boravku premijera H u Mostaru naša druga reporterska ekipa priprema opširniji izvještaj

Za sutra je predviđen posjet Dokumentacijskom centru Domovinskog rata u BiH te obilazak Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru./D. Galić//HMS/