Utorak, 16 srpnja, 2024

Pismo Pape Franje o boravku u BiH: Ostao sam duboko dirnut

Must Read

Papa Franjo uputio je 15. lipnja preko Apostolske nuncijature u BiH predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću pismo zahvale na povratku s apostolskog putovanja u Sarajevo.

 

”Na povratku s apostolskog putovanja u Sarajevo, želim izraziti Vama, ostalim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjernicima laicima svoju živu zahvalnost na srdačnome prijemu i na trudu koji je uložen u pripremi mojeg pohoda. Ostao sam duboko dirnut čvrstoćom vaše vjere, živom nadom koju ste sačuvali unatoč nevoljama i poteškoćama, kao i gorljivom ljubavlju koja nadahnjuje vaš ljudski i kršćanski hod.

ž

 

Čuvam snažna i lijepa sjećanja na svečano euharistijsko slavlje, na susret sa svećenicima, posvećenim osobama, bogoslovima i sjemeništarcima, kao i na onaj s predstavnicima ostalih Crkava i crkvenih zajednica te drugih religija. Veliku radost mi budi spomen na posljednji susret, onaj s mladima. Obećavam svoju molitvu kako bi Crkva u Bosni i Hercegovini nastavila hrabro i ustrajno koračati, svjedočeći svima milosrdnu Gospodinovu ljubav. Također i vi molite za mene. Od srca vas sve blagoslivljam!”

IKA

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -