Published On: Čet, svi 20th, 2021

Bakir će ipak morati stati pred narod

Sve se preko noći promijenilo. Sanak pusti o sustavnom korak-po-korak oduzimanju prava Hrvatima kako bi se u konačnici obračunalo sa Srbima plan je koji neće ići.

I to se vidjelo odavno. No Bakir je činio sve što je Dodik od njega očekivao. Da bi potom pobjedonosno Dodik izjavio “Pregovori oko Izbornog zakona su gotovi”. Upravo ono što je čekao.

Bakir je tada shvatio no bilo je već kasno. Sada nudi nastavak pregovora, ali ima nove uvjete. On uvijek ima nove uvjete.

Praktički se nalazi ispred lose-lose opcije. Da li da konačno ispoštuje presudu Ustavnog suda, ili da još malo uvjetuje. A Hrvati su mu već odgovorili. Uvjeti nas ne zanimaju presuda je pred tobom, izvoli je provesti.

Nema diranja u Dom naroda, nema derogiranja Ustava, Ustav se mora poštovati.

Prva opcija znači da Bakir mora izići pred narod i kazati mu : Ne možemo dobiti ono što smo mislili, Republiku Bošnjačku. Ili ćemo poštovati Ustav ili nećemo a nepoštivanje Ustava stavlja nas na crne liste. Na kojima još pravim čudom nismo.

Bakir će ipak izići pred narod. Mora.

Ili to ili zbogom. Iz politike. A možda zbogom i Bosni i Hercegovini.

Naime bude li inzistirao na tome da se Izborni zakon nikada ne vrati u ustavni okvir BIH ulazi u potpuni politički kaos.

Kaos koji je Dodik cijelo vrijeme čekao.

No ovaj put, odgovoran za taj kaos neće biti Dodik.  Što posljedično znači da će njegova moć kontrole tog kaosa naglo narasti.

Bakir će ipak morati stati pred narod, no prije toga pred urednike svojih medija, da pripreme narod.

Dobro došli na početak bošnjačke realpolitike. U idućem razdoblju gledat ćete nešto tolerantnije Sarajevo s puno manje optužbi prema drugima, sa zapakiranim Komšićem koji će se odložiti u magacin. Ukoliko mu ne usoije naložiti raju.

U svakom slučaju Sarajevo s  puno više demokratizacije i  uvažavanja sva tri BH naroda.

Sarajevo kakvo odavno ova zemlja treba.

 

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x