Published On: Pet, pro 29th, 2017

PESKOV: Pogoršanje veza s Washingtonom najveće razočarenje za Rusiju

Glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina izjavio je u petak da Kremlj smatra pogoršanje veza sa Sjedinjenim Državama najvećim razočarenjem u godini na izmaku.

Odnosi između Moskve i Washingtona pali su na najnižu točku od hladnog rata nakon ruske aneksije Krima u 2014. godini i američkih navoda o ruskom miješanju u predsjedničke izbore u Sjedinjenim Državama u 2016. Dvije zemlje uvele su osvetničke mjere jedna drugoj tijekom ove godine, u obimu od ograničenja broja službenika u veleposlanstvima do kažnjavanja medija u državnom vlasništvu.

Upitan koje je najveće razočarenje za Kremlj u 2017. godini, glasnogovornik Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da je pogoršanje odnosa sa SAD-om “sigurno” na listi razočarenja.

Peskov je ponovio poziciju Kremlja da Rusija želi dobre odnose sa SAD-om zasnovane na “obostranom povjerenju i poštovanju”, ali je kazao da je “za tango potrebno dvoje”, prenosi Associated Press./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>