Published On: Sub, kol 7th, 2021

Performans dvoje nagih umjetnika u Banjoj Luci, policija izvršila uviđaj

„Policija je napravila uviđaj. Da li je bilo anonimnih pritužbi, ne znam, ali mi smo performans završili, uz aplauz“, izjavila je direktorica Muzeja suvremene umjetnosti Sarita Vujković.

Banjalučka policija izvršila je uviđaj, pošto joj je prijavljeno da se u izlogu Galerije Plus izvodi performans dvoje nagih umjetnika, objavio je portal Srpskainfo.

Performans je, kako se navodi, bio uvod u otvaranje izložbe „Inter/Akcija“, koju je organizirao Muzej suvremene umjetnosti Republike Srpske u suradnji s banjalučkom Akademijom likovnih umjetnosti, beogradskim Fakultetom likovnih umjetnosti i Odjeljenjem za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.

„Policija je napravila uviđaj. Da li je bilo anonimnih pritužbi, ne znam, ali mi smo performans završili, uz aplauz“, izjavila je direktorica Muzeja suvremene umjetnosti Sarita Vujković, prenosi Beta.

„To je rad koji korespondira u osnovi s poviješću umjetnosti, u smislu da su naga tijela prisutna kroz povijest umjetnosti, od antike do danas. Način kako je izveden aludira na baroknu umjetnost i zapravo se bazira na tijelu kao mediju za izvođenje umjetničkog djela“, kazala je Vujković.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GalerijaPLUS (@galerijaplus)

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x