Published On: Čet, srp 26th, 2012

Pećanac za Bitno: Samo budala ne bi željela Komšića

SARAJEVO – Samo budala ne bi željela Željka Komšića u svojim redovima, rekao je za portal Bitno Nermin Pećanac, predsjednik Socijaldemokratske unije BiH (SDU) dodavši kako se bivši dopredsjednik SDP-a BiH može uklopiti u program te stranke.

-Najprirodnija opcija za Komšića je SDU ukoliko on neće osnovati svoju stranku ili odabrati nešto treće, rekao je Pećanac te dodao kako je SDU jedina socijal-demokratska opcija u BiH jer je SDP BiH, dolaskom na vlast, izgubio svu socijal-demokraciju.

Najprirodnija opcija za Komšića je SDU ukoliko on neće osnovati svoju stranku ili odabrati nešto treće

– SDP je imao povijesnu šansu dokazati da u BiH može bolje. No, oni iz dana u dan pokazuju samo kako može gore, rekao je Pećanac dodavši kako nema ništa od predizbornih obećanja stranke Zlatka Lagumdžije.

Kaže kako se borba protiv kriminala i korupcije više ne spominje, posebno ne u institucijama u kojima cvjeta nepotizam, te da svo to bilježimo brojimo sve veći broj nezaposlenih.

-Odlaskom Komšića SDP je izgubio čovjeka, rekao je Pećanac za Bitno.

Iako kaže kako nisu razgovarali s Komšićem o eventualnom ulasku u tu stranku, u kojoj je dobar dio onih koji su ranije napustili SDP, Pećanac kaže kako sve zavisi od Komšića.

Inače, SDP se ”oprostio” od Komšića prilično tiho. Osim što je preko zeničkog ogranka strane poručeno kako bi se bivši dopredsjednik stranke trebao odreći i fotelje u Predsjedništvu BiH, iz središnjice je samo poručeno da je napuštanje stranke prihvaćeno.

Zlatko Lagumdžija je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, nakon pravdanja sporazuma o presudi ‘Sejdić-Finci’, rekao kako je riječ o osobnoj odluci koju nisu mogli spriječiti.

I dok Lagumdžija govori kako ”politički i partijski može opravdati” Komšićev potez, a da ga ”prijateljski ne može razumjeti”, Pećanac kaže kako je Komšić opravdano napustio redove stranke.

http://www.bitno.ba | B. Jurič
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare