Published On: Tue, Jun 4th, 2013

Park posječen zbog koncerta Miroslava Ilića?

Novi Sad – Park ispred lokalne crkve u Čurugu posječen na inicijativu lokalne samouprave, a neki mještani misle da je to urađeno zbog koncerta Miroslava Ilića u tom mjestu.

Kako piše portal 021, navodno je planirano da se na mjestu na kojem su srušena stabla izgraditi plato.

Međutim, mještani Čuruga smatraju da je sve to učinjeno zbog najavljenog koncerta folk pjevača Miroslava Ilića za seosku slavu, Spasovdan.

– Park je uspio preživjeti Drugi svjetski rat, ali ne i političare iz Žabaljski općine. Napravili su prazan prostor ispred crkve, popločali ga behatonom i najavili koncert Miroslava Ilića – rezigniran je jedan Čuružanin, koji je želio da ostane anoniman.

Predsjednik općine Žabalj Čedomir Božić demantuje da su stabla pala zbog Ilićevog koncerta i dodaje da je projekt uređenja platoa pripremljen uz suglasnost općinske uprave i odjeljenja za urbanizam.

Božić kaže da je park posječen jer je bio, kako navodi, “ruglo”.

– Tu su nekada izviđači, s obzirom da je Čurug bio poznat i po izviđačima i dolasku izviđača iz ostalih mjesta, svake godine za 1. svibnja sadili po neko drvo, bez plana, bez projekta i, naravno, to se na kraju pretvorilo u stvarno jedno ruglo ispred crkve. Godinama se nije moglo prolaziti kroz taj park – kaže Božić za 021.

Prije odluke o rušenju nije bilo javne rasprave, međutim, Božić tvrdi da ona i “nije obavezna, budući da su mještani demokratski izabrali svoje predstavnike u općinskoj vlasti”.

– U početku to, normalno, djeluje kao šok, međutim, lokalna samouprava nikada ne radi bez konzultacije s građanima. S obzirom da su legitimni predstavnici građana Čuruga u savjetu mjesne zajednice izabrani na izborima prošle godine 5. kolovoza naravno da oni mogu donositi odluke u ime građana Čuruga i naravno dužnosnici lokalne vlasti u općini Žabalj – tvrdi Božić.

Prema njegovim riječima, za ovaj posao nije bio neophodan paraf Zavoda za zaštitu prirode, jer se porušena stabla ne nalaze na popisu zaštićenih vrsta.