Published On: Sub, ruj 29th, 2018

PALMA: “Kosovski Albanci objavili rat Srbiji, EU i UN”

JAGODINA – Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocjenjuje da su kosovski Albanci, koji su danas upali na dijelove teritorije opštine Zubin Potok i jezero Gazivode, time “prvi put od Drugog svjetskog rata na tlu Evrope objavili rat”.

“Teško mi je da poverujem da su albanski teroristi to sami uradili, odnosno da nisu imali nečiju podršku. Ako neko u svetu ponovo kaže da poziva obe strane na mir, onda taj ko to kaže stoji iza terorista iz Prištine. Ovde je samo jedna strana teroristička i ovde je jedna, albanska strana, danas objavila rat Srbiji, Evropskoj uniji i Ujedinjenim nacijama”, rekao je Marković.

On je naveo da je “generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš prekjuče rekao da za Ujedinjene nacije Kosovo nije država, za Evropsku uniju Kosovo takođe nije država jer za to ne postoji konsenzus unutar Evropske unije, a što se Srbije tiče Kosovo nije i nikada neće biti nezavisna država”.

“Pozivam Ujedinjene nacije i Evropsku uniju da se prema teroristima sa Kosova i Metohije ponašanju kao i prema teroristima Islamske države. Srbija ne želi sukobe, a pogotovo ne želi rat, ali Srbija mora da vodi računa o svojoj državi i svom narodu. Pozivam Federiku Mogerini, koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, da se oglasi ovim povodom jasno, da mogu svi da razumeju šta je rekla”, rekao je Marković.

On je podsjetio da je prije neki dan izjavio da “kosovske Albance ne interesuje Evropska unija nego Velika Albanija”.

“Posle današnjeg terorističkog čina to je valjda sada svima jasno. Jedinstvena Srbija stoji uz predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kakvu god odluku da donese Jedinstvena Srbija će je podržati, jer znamo da će kao i uvek do sada, to biti u interesu Srbije i naših građana. Interpol takođe treba da aktivira poternice srpskih vlasti protiv albanskih terorista, pre svega protiv Ramuša Haradinaja, koji je takozvani premijer i bez čijeg naređenja ovo nije moglo da se desi”, kazao je Marković.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare