Published On: Uto, ruj 19th, 2017

OVAJ SIMPATIČNI TRGOVAC CIPELAMA TVRDI DA JE MERKELIN FAVORIT: “Na europskom putu podržat ćemo ozbiljne, razumne i odgovorne strane u BiH”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović razgovarao je sinoć s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Tijekom razgovora o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj (RS) i BiH, njemačka kancelarka potvrdila je Borenoviću njenu snažnu opredijeljenost za europski put BiH, priopćeno je iz PDP-a.

Kancelarka Merkel je naglasila da će podršku na tom putu imati sve ozbiljne, razumne i odgovorne strane u BiH, koje su spremne kreirati bolje i kvalitetnije odnose unutar BiH.

Predsjednik PDP-a je prenio njemačkoj kancelarki uvjeravanje da u RS-u i BiH u PDP-u imaju iskrene prijatelje i političke partnere koji su opredijeljeni da predano rade, kreiraju bolje odnose unutar BiH i približe RS i BiH Europskoj uniji.

Naglasio je da je PDP stranka koja njeguje europske vrijednosti i insistira na unutarnjem dogovoru, kao ključnom preduvjetu za smirivanje tenzija i put naprijed.

Sastanak Merkel i Borenovića održan je tijekom završnog predizbornog skupa Kršćansko-demokratske unije Njemačke u gradu Pasau uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora.

Učešće na tom skupu i sastanak s kancelarkom Merkel rezultat je dugogodišnje suradnje koju PDP ima s CDU-om i CSU-om i strankama desnog centra iz Njemačke. To je, kako se navodi u priopćenju, potvrda da je PDP bila i ostaje dio velike europske obitelji političkih stranaka.

Ankete pokazuju da stranka Angele Merkel i njihov koalicijski partner CSU na izborima u nedjelju, 24. rujna, imaju najveće šanse za pobjedu. Očekuje se, kako se navodi, da nakon saveznih izbora zajedno formiraju vlast i da kancelarka Merkel obnovi mandat i  nastavi voditi Njemačku.

Ovo je drugi susret predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i kancelarke Angele Merkel. Prvi susret bio je pred kraj prošle godine, tijekom kongresa Kršćansko-demokratske unije u Esenu.

Tijekom boravka u Njemačkoj, Borenović je razgovarao i s aktualnim zastupnicima i ovogodišnjim kandidatima za savezni parlament Pasau i ostalim zastupnicima Bundestaga.

Sastancima su nazočili i međunarodni tajnik PDP-a Saša Milanović i potpredsjednik banjalučkog gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković, priopćeno je iz PP-a./HMS/