Published On: Sub, pro 22nd, 2018

Otac mrtvog Alekse: Tuđom greškom poginulo mi je dijete

Nakon stravičnog sudara autobusa i vlaka na neobilježenom pružnom prijelazu bez rampe u Donjem Međurovu, u Nišu je danas proglašen Dan žalosti.

– U ovom teškom trenutku, kada je nažalost došlo do prometne nesreće, Grad Niš će pružiti svu potrebnu pomoć obiteljima stradalih i ozlijeđenih – navodi se u priopćenju gradskih vlasti. U teškoj nesreći poginulo je pet ljudi, a više od 26 je teško ozlijeđeno, pišu Novosti.

Među poginulima je i dvoje tinejdžera, 17-godišnja Marijana Kocić i 15-godišnji Aleksa Dimitrijević. Čim su saznali za nesreću, u bolnicu su stigli roditelji i razrednica Biljana Milićević poginulog Alekse. Na popisu ozlijeđenih razrednica pronašla je imena svoja četiri učenika, ali Alekse nije bilo na popisu.

Kada je konačno doznala da je njezin sin poginuo, majka Alekse srušila se ispred zgrade Kliničkog centra u Nišu i tamo joj je pružena liječnička pomoć, piše Blic.

– Tuđom greškom poginulo mi je dijete, zar je to zaslužilo? – kroz plač je govorio slomljeni otac 15-godišnjaka.

Troje pacijenata i dalje je u životnoj opasnosti, a na bolničkom liječenju su i dalje 23 ozlijeđena putnika, među kojima je 13 tinejdžera. Vozač autobusa je zbog teških ozljeda glave i prsnog koša u induciranoj komi.

– Teška noć je iza nas. Pokazali smo da je zdravstveni sustav  odgovorio pozivu, od liječnika hitne pomoći do naših vrhunskih kirurga i anesteziologa, izjavio je direktor Kliničkog centra prof.dr Zoran Radovanović. Velike gužve bile su i na Zavodu za transfuziju, gdje se na poziv za dobrovoljno davanje krvi odazvalo oko 400 građana.

Mediji u Srbiji javljaju da ni 24 sata nakon stravične nesreće rampe na pružnim prijelazima i dalje ne rade.

U Nišu, na pružnom prijelazu prema Donjem Matejevcu, rampa, kažu  upućeni, godinama ne radi. Na prilazu kod prijelaza nema čak ni znaka STOP. Pitaju se koliko još ljudi treba poginuti da nadležni nešto poduzmu i postave zakonom propisanu regulaciju.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare