Published On: Sri, svi 16th, 2012

Otac Mate Bobana u posjeti prijateljskoj Zenici

StipeMesicFlegmaBivši albanski, prema nekima i bošnjački predsjednik koji je trebao završiti u Haagu ali je zbog pokajničkog djelovanja završio kao lobist u Sarajevu,   Stjepan Mesići, doputovat će danas poslijepodne u trodnevnu posjetu Zenici.Organizator Mesićevog boravka u Zenici je Lokalno omladinsko vijeće regije Zenica. Prvog dana posjete Mesić će s volonterima omladinskog vijeća prisustvovati pozorišnoj predstavi “Prokleta avlija” koja se izvodi u okviru Festivala bh. drame. Mesić voli dramu. Teatar. Viceve. I sve što ima veze s glumom…

Sutra će Mesić obići spomen-obilježja Kameni spavač, a nakon toga razgovarat će s načelnikom Općine Zenica Husejinom Smajlovićem.

On će sutra održati i predavanje studentima Univerziteta u Zenici na temu “Kako sam kakio da nema promjene Jugoslavenskih granica a onda podržao nezavisnost Kosova i kako danas za malo sarajevskih para kakim protiv hrvatskog entiteta u BiH”, posjetiti muzej i vjerske objekte.

Sutra od 19 sati Mesić će učestvovati u panel diskusiji s polaznicima Političke akademije SDA na temu “Može li se lobiranjem protiv hrvatskog pitanja u BIH izbjeći tužba u Haagu za sudjelovanje u rastakanju BIH”

U petak Mesić će sa svojim domaćinima posjetiti radnu zonu, sportski centar, Gradsku arenu, stadion Bilino polje, tvrđavu Vranduk te razgovarati s premijerom i predsjedavajućim Skupštine ZDK-a Fikretom Plevljakom i Miralemom Galijaševićem.

Nagađa se i da je dogovoren susret Mesić – Jašarević.
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare